2019 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Ekonominin birinci gündem maddesi olduğu bir dönemde bütçe görüşmeleri çok sönük geçti. CHP grup başkan vekili Özgür Özel’in; FETÖ ve PKK sözcülüğüne soyunup eski Genelkurmay Başkanı, yeni Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a çirkin ve aşağılık saldırısı dışında akılda kalan bir şey olmadı. PKK ve FETÖ sözcülerinin bile söylemekten utandıkları ithamlarla Akar’a saldıran Özel’e; bu terör örgütleri tarafından üstün hizmet madalyası verilse şaşırmamak lazım…

HDP sözcülerinin komisyon ve genel kurul görüşmelerinde terör sözcülüğüne soyunması artık sürpriz değil. Kandil’den aldıkları talimatlar gereği bu işi sırayla yapıyorlar. Yalnız bütçe görüşmelerinde bir istisna oldu. İlk defa bir HDP milletvekili, konuşmasının küçük bir bölümünde PKK’nın hiç de hoşuna gitmeyecek şeyler söyledi. Hem de PKK/YPG’nin Kuzey Suriye’de işgal ettiği yerlerde halkı, “Bize destek verin. Yoksa Osmanlı geri gelir” diye korku pompaladığı bir günde bunu yaptı. Bu konuşmayı yapan HDP’nin Ermeni asıllı Diyarbakır Milletvekili Garo Paylandı.

“Balkan Türklerinin haklarını koruyorsunuz. Hep birlikte koruyalım ama bir de dönüp aynaya bakalım. Orada eleştirdiğimiz Bulgaristan’ın, Yunanistan’ın bir benzerini burada yapmıyor muyuz? Onlar Osmanlı’dan ayrılmış ülkeler. Osmanlı böyle yapmadı. Osmanlı milletler sistemiydi. Tek millet demedi. Bütün milletlere özerklik verdi. Anadolu rengarenkti…”

Bunları söyleyen Paylan, eski eş başkanının sırtını yasladığı PKK/YPG’nin sözcülüğünü yapan HDP’nin milletvekili. Her fırsatta Osmanlı düşmanlığı yapanların yoldaşı. O yoldaşların Suriye’deki sözcüleri Paylan’la aynı fikirde değil. “Osmanlı Geliyor” başlığıyla Kuzey Suriye’de bildiri dağıtıp, “Bize destek olmazsanız Osmanlı geri gelir” diye halkı korkutmaya çalışıyorlar.

Osmanlı’nın Suriye’yi 400 yıl sömürdüğü iddia edilen bildiride, “Ancak bu sefer bütün halklar yeni Osmanlıcı Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki işgale karşı birlikte farklılık gözetmeksizin savaşmalıdır. Osmanlı hakiki hilafeti tahrip eden ve Müslüman coğrafyasını parçalayan bir güçtür.”

PKK/YPG’yi bilmesek, “vay be adamlar hilafeti savunuyor, bölücü de değillermiş” diye sevineceğiz…

Emperyalist Batı, Osmanlılar döneminde “Mamma Li Turchi” (Anneciğim, Türkler geliyor) diye kendi çocuklarını korkuturlardı. Tarihin garip cilvesine bakın ki, 21.yüzyıl Ortadoğu İslam coğrafyasında bu sefer emperyalizmin devşirdiği çocuklar, “Bize destek olun. Yoksa Osmanlı geri gelir” diye Müslüman halkları korkutuyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, Türkiye, “Suriye Araplarını DEAŞ’a bırakmadığı gibi Suriye Kürtlerini de PKK/PYD zulmüne terk etmeyecektir.”

PKK/YPG’nin gündeme getirdiği “Osmanlı korkusu” Ortadoğu halklarının değil, emperyalist Batı’nın korkusudur. Bölgedeki terör örgütleri de bölge halklarının hak ve hukuklarını değil; Batı ülkelerinin bölgedeki hak ve hukuklarını korumak için savaşıyorlar.

Bu kavganın bölge halklarının değil, emperyalist batı ile Müslümanların kavgası olduğunu hala anlayamadınız mı? Arif Nihat Asya yıllar önce ne diyordu; “Bu ülkedeki kavga Türk ile Kürt’ün kavgası değil, Hilal ile haçın kavgasıdır. Hilalin altında bir olun, çok kalabalık olacağız, göreceksiniz.”

PKK/YPG, DEAŞ gibi terör örgütlerinin Batı’nın birer maşası ve piyonu olduğunu bilmeyen kaldı mı? Bölge halkları artık bir karar verecek. Hilalin gölgesinde mi, haçın gölgesinde mi yaşayacaklar. Osmanlı’nın hoşgörüsüyle mi, emperyalizmin sömürüsüyle mi yola devam edecekler. Ya da YPG’nin, “Rê li hatina Tirkiyeyê (Kaçın Türkiye geliyor)” anonsuyla soluğu Kandil’de alacaklar. Tıpkı Trump’ın yaptığı gibi!..