Her marka rasyonel, duygusal ve marjinal olmak üzere üç temel faydanın üzerinde var olur. Rasyonel faydadan sonra önemli olanın duydusal fayda mı yoksa marjinal fayda mı olduğu markanın kendi için tanımladığı alana bağlıdır. Rolex marka kol saatinin rasyonel faydası saati doğru göstermesi ve uzun yıllar ayarı bozulmadan kalması. Fakat Rolex bu faydadan dolayı alınmaz çünkü hiç bir saat antrenör kronometreleri kadar hassas ölçüm yapamaz ama kimse boynuna bu kronometreleri asmaz. Rolex size duygusal fayda olarak bir statü vaat eder. Rolexin rağbet görmesini sağlayan bu duygusal faydadır. Son olarak seri numaralı sınırlı üretimle sizi ayrıcalıklı bir kümeye dahil ettiği marjinal faydasıylada marka alanını tanımlamış olur. Bu üçlü fayda saç ayağı bütün şirketler için geçerlidir.
Çözüm süreci ile marka değerinde düşüş yaşayan Pkk silahları bırakma çağrısı ile bir şirketin başına gelebilecek en kötü şeyi yani S.W.O.T. krizini yaşamaya başladı.
Strengths (üstünlükler), Weaknesses (zayıflıklar), Opportunities (fırsatlar), Threats (tehditler) kelimlerinin baş harflerinden meydana gelen Swotanalizi şirketlerin kendini güncel olarak tanımlaması ve değerlendirmesi anlamına geliyor. Pkk ilk defa 1971 yılında yapılmış daha sonra 1985 yılında güncellenmiş Swot analiziyle bu güne kadar kar eden bir şirket olarak devam etmişti. Çözüm süreciyle birlikte işleri kötü giden Pkk çeşitli kampanyalar denemiş olsa bile gelir gider dengesinde tutarlı bir grafik gösteremedi. Doğal olarak kandil “barışı” bu zararın sebebi olarak gördüğü için eski çatışmalı günlere geri dönme isteği içinde olabilir. Değişimin Türkiye’nin güvenlik bürokrasisinde olduğunu zannedip dar çerçeve prensipleriyle “çatışma ortamını geri getirirsek karlılığı da geri getiririz “düşüncesi büyük bir hata. Bu tip konservatif yani tutucu ticari reflekselerle Öcalan’a direnmeye devam ederlerse PKK’yı iflas ettirirler.
Değişim sadece Türkiye’de gerçekleşmiyor hatta değişimin en azı Türkiye’de meydana geliyor. Çözüm süreci ile birlikte en fazla değişim başta bölge olmak üzere dünyada gerçekleşiyor. BND’nin örgüt yatırımlarında gösterdiği yön değişimini ve Mossad’ın Işid fonlarına yaklaşımını doğru okulamak gerekir. PKK rasyonel ve duygusal alanlarını yeniden tanımlayıp güncel bir Swot analizine tabi olmazsa sürecin tamamlanmasına gerek kalmadan kendiliğinden iflas etmesi kaçınılmaz bir son olacaktır. Örgütlerin müşteri ilişkileri ve eylemlerin kârlı finans yönetimi dünyada kökünden değişmiştir. Devrim ve Cihat sektörünün finans hareketlerine bakıldığında PKK’nın kendini yeni şartlara göre güncellemekten başka çaresi olmadığı görünmektedir.