Yeni Türkiye’nin kuruluşunun en önemli adımı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş için yapılacak Halk Oylamasının 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacağı kesinleşti.

Daha önce konuya dair:

Nasıl EVET diyeceğiz: http://dirilispostasi.com/a-5147-nasil-evet-diyecegiz.html

Neden EVET diyeceğiz-1[HAYIRcılar doğru söylemediği için EVET diyeceğiz] http://dirilispostasi.com/a-5148-neden-evet-diyecegiz.html

Neden EVET diyeceğiz-2 [Kime karşı EVET diyeceğiz] http://dirilispostasi.com/a-5207-neden-evet-diyecegiz-2.html başlıklarıyla 3 yazı yazmıştık.

Bugün de aynı seride; “EVET demekle ne kazanacağız” başlığı/konusuyla devam edelim…

1- Koalisyon hükümetleri dönemini kat-i olarak tarihe gömmüş olacağız. Siyasi istikrarı kalıcı ve devamlı hale getirmiş olacağız. Artık 5 yılda bir seçim yapılacak. Ülkenin seçimler yüzünden zaman ve mali kayıpları bitecek.

2- Ankara’nın karanlık mahfillerinde yapılan pazarlık ve operasyonlarla hükümet kurma ve hükümet düşürme ihtimallerini çöpe atmış olacağız. Milletin seçmedikleri milletin iradesine ipotek koyamayacak.

3- Mevcut “Yasamanın içinden çıkan Yürütmenin ve o Yürütmenin atadığı Yargı” denklemi ile Demokrasinin ilk gereği olan kuvvetler ayrılığının bile mümkün olmadığı sistemin karmaşasından kurtulup, üç erki birbirinden tamamen ayırmış olacağız.

4- Yetkili ama sorumlu olmayan Cumhurbaşkanı Sistemine son verip yetkileri oranında sorumlu ve yargılanabilir bir Cumhurbaşkanı Sistemine sahip olacağız.

5- Devlette ki çok başlılıktan güç bulup var olan bürokratik vesayete son verip, bürokrasi labirentlerini azaltmış olacağız. Bürokrasi daha hızlı ve daha etkin çalışmış olacak.

6- Devlet hızlı ve etkin karar alabilecek; uzun vadeli siyasi/mali programlar yapabilecek. İstikrarın kalıcı olmasının getirisi olan öngörülebilirlik ve güven neticesinde daha çok yatırım yapılabilecek.

7- Tarihimize ve geleneğimize en uygun yönetim sistemine sahip olacağız.

8- Yargıçlar Sistemine son verip tarafsız ve bağımsız bir Yargı Sistemini inşa etmiş olacağız.

9- Sistemlerin/Anayasanın sadece darbe yapan cuntalar tarafından yapılmayacağını millet iradesinin tecelligahı olan TBMM tarafından da yapılabileceğini göstereceğiz.

10- Milletin ferasetine güvendiğimizi, bu aziz milletin yanlış adama %50 ve üzeri oy vermeyeceğini bildiğimiz ve bu milletin Recep Tayyip Erdoğan gibi daha birçok lider yetiştirebileceğine olan inancımızı göstermek için EVET diyeceğiz.

Bu coğrafyanın ve dünya düzeninin gereği olan güçlü liderlik, etkin yönetim, istikrarlı bir devlet yönetimi için EVET diyeceğiz.

Selam ve dua ile…