Öcalan ile İmralı’da görüşen S. S. Önder şu açıklamaları yaptı: “Öcalan, F. Gülen’e selamlarını gönderdi. Bütün Ortadoğu’daki demokratik bir siyaset ve barış için birlikte çalışabiliriz, Muhterem F. Gülen’e selamlarımı söyleyin. Onu en iyi anlayan benim.”

PKK’nın sözde Avrupa sorumlusu terörist Zana Azadi 26 Nisan 2015 tarihinde Twitter’da şöyle dedi: “F. Gülen’i sevmediğimi herkes bilir. Ama AKP-DEAŞ faşizminin yıkılması için devrimci halkların Gülen’le yaptığı işbirliği en doğru karardır.”

Görüldüğü gibi iki terör örgütü hep bir işbirliği içerisindedir.

***

İdris Baluken: Bizden kaynaklı yanlışlar vardı. Bazı yerlerde yerelden aday gösterilmemesi oy kaybettirdi.

Öcalan: Kim belirledi bunları?

İ. Baluken: Seçim komisyonunun çalışmalarıyla belirlendi.

A. Öcalan: Kimdir bu komisyondakiler?

S.Önder: Kandil belirledi.

Öcalan: Tamamıyla onlar mı belirledi? Parti meclisinde belirlenmedi mi bu komisyon?

P. Buldan: Hayır. Parti Meclisi’nde ya da MYK’da belirlenmedi.

Alıntı İmralı Notları kitabından. A. Öcalan yazdı. Kitap Almanya’da basıldı. Bu paragraftaki her cümle terörist başı A. Öcalan’a ait. Gördüğünüz gibi yerel seçimlerde HDP, Kandil izin vermeden istediği gibi aday çıkaramıyor, öyle ki çıkardığı adayı ek olarak bir de Öcalan’a rapor ediyor. Buradan şu çıkarımı yapabiliriz o halde: Adıyaman’da aday çıkarmayan HDP’nin oy vereceği Saadet Partisi adayına Kandil de, Öcalan da izin mi verdi?!

****

CHP/İP/SP/HDP ortak adayı T. Soyer, Hendek operasyonlarında şöyle dedi: “Sur;’a bizi almıyorlar. Bir şey yapamamak bizi kahrediyor. Sur’a kayyum atamak darbedir. HDP’nin yanındayım.” Aynı şahıs, devletin Zaman gazetesine operasyonunda şöyle diyor: “Zaman ve Samanyolu’na yapılan baskınları bütün kalbimle protesto ediyorum” HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, Tunç Soyer için “Çizdiğimiz profile en uygun adayın T. SOYER olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” demişti.

CHP milletvekili S. Tanrıkulu da Londra’da “PYD kendi yaşamlarını ve topraklarını korumaya çalışan bir yapılanma” açıklamasını yapmıştı.

CHP eski mv. Yıldıray Sapan, “Bu CHP’ye oy veren, FETÖ’ye oy vermiştir” demişti.

CHP, Beyoğlu adayı Alper TAŞ da, Twitter’da “Laiklik isteyen güçler PYD ile dayanışmalı” demişti.

CHP, Hatay adayı Lütfü Savaş’ın 15 Temmuz işgal girişiminden üç gün sonra yaptığı bir konuşmada, FETÖ’cü darbeci askerler için saygı duruşu istediği ortaya çıkmıştı.

***

İyi Parti Bursa yöneticisi Levent Özeren, 15 Temmuz gecesi, Twitter üzerinden “Uzun kışkırtıyor, sakın sokağa çıkma, “Uzunun Beylerbeyi sarayında olduğu ve oradan kaçtığı bilgisi var” demişti.

İyi Parti Stratejik İletişim Merkezi Başkan Yardımcısı Kerim Çoraklık, Twitter üzerinden “Hizmet adama molotof atmaz, gül atar”, “Herkesi gözaltına alsanız da elbet bir çocuk saat 17:25 der!” demişti.

FETÖ’cü İdris Naim Şahin’i İyi Parti aday olarak duyurmuş, tepkiler üzerine geri çekmiş ve yalanlamıştı. Ancak duyurunun videosu çıktı. Videoda, “adayımız hizmet aşığı Sayın İdris Naim Şahin Beyefendidir” denmişti.

****

Saadet Partisi, tescilli FETÖ’cü İdris Naim Şahin’i Ordu’dan aday olarak gösterdi.

Saadet Partisi Antalya Adayı Ali Aktaş, milletvekili adaylığında vaat olarak “Meclis’te ByLock kullanmak suç değildir diye bağıracağız” demişti. Bu vaadinden dolayı da FETÖ firarisi Abdülhamit Bilici kendisini Twitter üzerinden takdir etmişti. Son olarak da Berkin Elvan ile Yasin Börü aynı değerdedir şeklinde saçmalamıştı. (Eski başkan Mustafa Kamalak da zaten 15 Temmuz öncesi süreçte, Ekrem Dumanlı’nın kuyruğu olmuş, bu süreçte paralelciliğim pekişti demişti.)

****

Oy, vebaldir. Dikkat! Bir de bakmışsınız, FETÖ-PKK nikâh defterine bir imza da siz atmışsınız… Maazallah…