Türkiye’de eğitim adına güzel çalışmalar –da- yapılıyor. Bu çalışmaların en göz kamaştıran markası, “sebit.” Bu eğitim projesini yakından tanımak için aşağıdaki bilgilere[1] bir göz atalım:

Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ, 29 yıllık araştırma-geliştirme deneyimi ve uluslararası örgütlenmesiyle Türkiye’nin en büyük eğitim teknolojileri şirketi. Teknolojiyi yenilikçi ve etkin bir şekilde kullanarak ulusal ve uluslararası eğitim çözümleri üretiyor.1988 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından kurulduğu günden bu güne kadar 2000’li yılların eğitim çözümlerini ve Türkiye’nin eğitim ekosistemini geliştirmeyi hedefliyor. Bugün, eğitim içeriklerinden teknolojik platformlara, akıllı ölçme değerlendirmeden öğretmen eğitimlerine kadar kapsamlı çözümler üretiyor. Sebit, çalışmalarını Ankara ODTÜ Teknokent’ten yürütüyor. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödüle layık görülmüş.

Sebit tarafından geliştirilen eğitim içeriklerinden bazıları şunlar:

Raunt: Üniversiteye hazırlık sürecinde 9. sınıftan 12. sınıfın sonuna kadar ders ve sınav başarısını artıran, her öğrenciye özel rehberlik hizmeti, çalışma planlaması ve zengin içerik sunan, Türkiye’nin ilk ve tek kişiselleştirilmiş üniversiteye hazırlık ürünüdür.

Vitamin: Okul öncesinden liseye kadar, tüm öğrenci ve öğretmenler için kapsamlı eğitim çözümleri sunan, Türkiye’nin öncü çevrimiçi eğitim ürünüdür.

Sebit VCloud: Okulların tüm akademik uygulamalarını, eğitsel, yönetsel ve üretime dayalı süreçleriyle tek bir omurgada bütünleştiren, Türkiye’nin ilk “Yeni Nesil Eğitsel Paylaşım ve İş Birliği Platformu”dur.

Adaptive Curriculum: Vitamin’in Türkiye’de üretilip ABD ulusal ve eyalet müfredatlarına uyarlanan ve ABD’de 500’den fazla okulda 300 bini aşkın kullanıcıya ulaşan İngilizce versiyonudur. Güçlü Matematik ve Fen Bilimleri altyapısıyla kişiselleştirilebilen bir öğrenme deneyimi sunan Adaptive Curriculum’un başarısı eğitimciler, yayıncılar ve eğitim teknolojileri alanında defalarca ödüle değer bulunmuştur.

Lisego: Öğrenci Lisego’yla; derslere liselinin yaşam hızına uygun bir dinamizmle çalışır. Sıra dışı, özgün ve zengin eğitsel içeriklerle anlayarak ilerler.

Hızlıgo: Öğrencilerin okuma hızını bilimsel yöntemlerle artıran çevrimiçi hızlı okuma sistemidir.

Eğitim.com: K12 kapsamında, “sadece eğitim dünyasında arama”, gelişmiş arama kriterleri ve hedef odaklılık özellikleriyle fark atan eğitsel arama motorudur. Zaman kaybını önleyen, hızlı, pratik, özgün ve güvenilir bir referans kaynağıdır.

Profesyonel Kişisel Gelişim Platformu (ProG): Kariyer ve günlük yaşam için gerekli olan eğitimleri, çevrimiçi olarak üyelerine sunan profesyonel ve kişisel gelişim partalıdır. Kariyer eğitimleri ve sertifika programlarıyla kendini geliştirmek isteyen herkese açıktır.

Tianyi: Vitamin Lise’nin Matematik, Fizik ve Kimya içeriklerinin Çin müfredatına uyarlanarak “Tianyi” adıyla Çince hazırlanmış sürümüdür. Tianyi, 2000 yılı Mart ayında Çin Millî Eğitim Bakanlığından ortaöğretim kurumları için onay almış, aynı zamanda ortaöğretim kurumları için önerilmiştir. Tianyi, Çin’de yayımlanan PC Shopper dergisi tarafından yapılan değerlendirmelerde, editör tarafından önerilen eğitim yazılımlarının en iyisi seçilmiştir. Bu programın Malezya’da kullanılan bir versiyonu da vardır.

Sebit tarafından geliştirilen eğitim teknolojilerinin Türkiye’de daha yaygın olarak kullanılmasını ümit ediyor eğitim teknolojileri geliştiren Sebit çalışanlarını tebrik ediyoruz.

Geniş bilgi için https://www.sebit.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

[1] https://www.sebit.com.tr/egitim-cozumlerimiz.html, adresindeki bilgilerden yararlanılarak hazırlanmıştır.