Yerel seçimler nihayet yapıldı. Uzun bir propaganda süresinin sonunda seçim sandıklarına gidildi. Sandıklar açıldı kel göründü.

Siyasette seçim kazanmak için çalışılır. Malum tüm patiler bunun için uzun soluklu bir çalışma içine girdiler. Hendek çukur siyasetinin ardından bölgede göreve atanan kayyımlar eliyle yürütülen çalışmalar neticesinde yıllardır hizmet görmeyen bölge illerine onlarca yıllık hizmetler götürülmüş oldu.

Türkiye için Ankara, İstanbul, İzmir ne kadar önemliyse Doğu ve Güneydoğunun önemli illerinde Kayyım siyasetinin neticesi merak ediliyordu. Batıda CHP, İyi Parti, Saadet ittifakını destekleyen HDP’nin alacağı oy oranı merak ediliyordu. Gelen ilk sonuçlar HDP’nin bölgede ciddi kan kaybı yaşadığını gösteriyor. Mardin Merkezi kaybeden, Şırnak’ta neredeysen esamesi okunmayan, Bitlis’i kaybeden, Ağrı’da sandıklara gömülen bir HDP gerçeği ile karşılaştı.

Ak Parti ve Cumhur ittifakı gizlenme ve saklanma gereği duymadan kendini ortaya koyduğu bu seçimde önceki seçime göre Beka mücadelesi söylemi ile açık ara öne geçti. Millet ittifakı (Her ne kadar kendileri ittifak değiliz deseler de) açık ara kayıplarda. Birçok ilde miting dahi yapamayan bir ittifak olarak tarihe geçtiler.

Şimdi herkesin şapkasını önüne alıp seçimde ne yaptım demesi lazım. HDP hendek-çukur siyasetinin altında kalmış oldu. Türk solunun peşine takılıp iradesini onlara teslim ettiği günden bu yana politika üretememe kısırlığına düşmüş olduğunu ispatlamış oldu. Bu seçimde HDP, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi bölgede de havlu atmış oldu. İyi parti, CHP ekseninde bir politikanın sadece kayıp olduğunu göremediler. Aynı hatayı Şanlıurfa ve Adıyaman ekseninde de devam ettirerek bir sonraki seçimlerde bölgede bu politikasızlıkla silinme noktasına gidebilecekleridir.

Ak Parti bir kere daha Doğu ve Güneydoğuda, Kürt oylarının yoğunluklu olduğu bölgede Kürt oylarının büyük oranda sahip olduğunu göstererek pekiştirmiş oldu. Bu saatten sonra sadece alt yapıya değil Gençlik ve kadın politikalarına ağırlık vererek,  Kürtlerle ilgili yeni adımlar atarak gönüllerde yer edinme ve geleceğe taşınma yönünde adım atacaktır.

Seçim bitti. Herkes evine gitti ve aslında her şey yeni başladı. Kimse aldığı oya güvenmeden daha çok çalışarak Türkiye’yi geleceğe taşımak için adım atmak üzere yola çıkmalıdır. İslam dünyasının çok şey beklediği Türkiye’nin tökezleme lüksü dahi yok.

Başkan Erdoğan’ın Parti teşkilatlarına ciddi bir neşter atması ve 2023’e hazırlıklara başlayacaktır. 1 Nisan sabahı çok şey değişmiş oldu. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Seçim sonuçları Türkiye’de birçok şeyin değişeceğini açık bir şekilde gösteriyor. İttifakların yapısının yeniden gözden geçirileceği, aday tercihleri üzerinde nerede yanlış yapıldığı tartışılacaktır. Seçimin kaybedeni açık ara HDP olmuştur.  HDP’nin Ağrı, Şırnak, Bitlis ve Tunceli’yi kaybetmiş olması ve bu illerden üçünün Ak Parti tarafından kazanılmış olması ile beraber batı illerindeki Kürt oylarının CHP ve İyi Parti’ye gitmemiş olması Kürtlerin Ak Parti ekseninde Türkiyelilikle entegre olma hissiyatını açıkça ortaya koymuştur.   Seçim sonuçları ekseninde Sayın Başkan Erdoğan Kürt kardeşlerimizle ilgili yeni mesajlar ve açılımlara devam edecektir. Yapılan hiçbir şeyin HDP ekseninde olmayacağı direkt hükümetin icraatı ve halkın muhatap alınması şeklinde olacağını görmek gerekiyor. Kürt yoğun illerde kazanan Türkiye olmuştur. Türkiye’de siyaset için 31 Mart milat olacaktır. Siyaset ve yönetim şekli geri dönülmez şekilde değişecektir.  Türkiye güzelliklere yelken açmıştır.

Allah Türkiye için hayırlı sonuçlar versin.

Selam ile efendim…