İyi ki kitap var…

İyi ki kitabın iyiliğinin farkında olanlar var…

İyi ki kitabın iyiliğinin farkında olan iyi insanların çabalarını boşa çıkarmayan daha iyi insanlar var…

Ve iyi ki iyi kitabın iyiliğinin farkında olan iyi insanların çabalarını boşa çıkarmayan daha iyi insanların varlığına dair kelam edip kalem çevirecek alanlarımız var…

Bu satırları, 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı için geldiğim kayısı diyarında kaleme alıyorum. Sıcak bir bahar günü açılışı yapılan fuar çok çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Valilik ve büyükşehir belediye başkanlığının ortaklaşa düzenlediği fuar alanı hayli geniş ve katılan yayınevi sahibi de azımsanmayacak kadar çok. Katılım da gittikçe artıyor.

İmza günleri, söyleşiler, okul ziyaretleri, okurla buluşmalar ve daha birçok etkinliği takip edip, 15 Temmuz konulu söyleşilerimizi de gerçekleştiriyoruz. Malatya halkı, şehri yönetenlerin kitaba verdiği öneme ve çabalara çok güzel karşılık veriyor.

Bu yıl altıncısı düzenlenen fuarın giderek büyüyeceği ve Anadolu’nun en önemli faaliyetleri arasında yer alacağını şimdiden tahmin etmek zor deği.

Fuar kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ürünü olarak “Darbeye Direnen Kalemler” eserinin ikincisi neşredildi. Çok kıymetli kalemler, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını, içinde bulunduğumuz durumu ve bundan sonrasına dair öngörülerini kaleme aldı. Ben de bir yazı ile katkıda bulundum. Bahtiyar oldum. Zira eli kalem tutanlar olarak bizler, 15 Temmuz Direnişi’nin ne olduğunu her fırsatta yeniden ve yeniden anlatmalıyız. Vazifemiz bu.

Herkes üzerine düşeni yapsa memleket ne güzel bir yer olacak. Önü süpürülen her ev bütüncül paklığın, insani sıcaklığın, irfani yakınlığın emaresi sayılacak.

Politika üreticiler ve müessirler niteliğin artması için üzerine düşeni yapmalı. Kaçak dövüşmemeli. Satışı öncelememeli.

Ya okur!

Esas vazife okurda… Nitelikli olana rağbet gösterilecek ki, basım ve yayım için kimseye bahane kalmasın.

Dedim ya…

İyi ki kitap var…

İyi ki kitabın iyiliğinin farkında olanlar var…

İnşaAllah herkes vazifesini yaparak bu iyiliği devam ettirir…