Parlamenter sistemi neden isterler ya da önerilen daha iyi bir sistemi neden istemezler?

Parlamenter sistemin sıkıntılı olduğu ve daha rahat işleyen bir sisteme ihtiyacımızın olduğunun dile getirildiği ilk andan itibaren her türlü çomak sokulmaya çalışıldı ve çalışılmaya devam ediliyor.

Parlamenter sistemi Türkiye üzerinde hem bir sömürü hem de bir vesayet sistemi olarak kullanıyorlardı. En ufak bir anlaşmazlığı krize çeviriyorlar devlet sisteminin kilitlenmesine sebep olabiliyorlardı. Fırlatılan bir kitapçıkla, bir yazar kasa ile ekonomik kriz oluşturuyorlar, 367 kriziyle Cumhurbaşkanını daha seçtirmiyorlardı.

60 milyar dolardan fazla elektrik, 60 milyar dolardan fazla ilaç, 100 milyar dolardan fazla silah v.s. sattıkları hazır pazarı kaybetmenin telaşı ile dört bir yandan saldırıya geçtiler. Tabiri caizse iyi yere dükkan açmışlardı. Tezgahları bozulduğundan ve artık istedikleri gibi at oynattıkları bir yer olmayacağından hepsi birden saldırıyor. Şimdilik ekonomik ayak üzerinden yoğun taarruz yapılıyor, doların tansiyonunun yükseltilmeye ve uluslararası piyasalarda ülkemize duyulan güven yok edilmeye çalışılıyor.

Bu tezgahı kuranlar maşa olarak kullandıkları FETÖ’nün, DAEŞ’in, PKK’nın ve daha birçok üç harfli terör örgütünün eliyle, diliyle mecliste görüşülen Cumhurbaşkanlığı sisteminin gerçekleşmemesi için var güçleriyle saldırıyorlar.

Bu meclis tüm bu oyunların farkında ve teklif edilen yeni devlet sistemi gerçekleşecek. Ve bu ülkeye saldırmak için ürettikleri canavarların eliyle sonlarını bulacaklar.