24 Haziran seçimleri dünyaya örnek olacak yüksek bir katılımla yapıldı. Dünyayı çatlatan bir zaferle sonuçlandı. 16 yılda 13. zaferini kazanan Erdoğan, seçim zaferleri koleksiyonuna “Başkan” zaferini de eklemiş oldu. Bu zaferlerin hiçbiri kolay kazanılmadı. Erdoğan, milletin elini bırakmadan, milletin hem maddi hem de manevi dünyasına dokunan icraatlarıyla hep zirvede kaldı. Erdoğan’ı zirveden indirmek için; içerden muhalefet partileri, terör örgütleri ve darbeciler; dışardan aldıkları akıl ve milyar dolarlık desteğe rağmen 24 Haziran seçiminde de amaçlarına ulaşamadılar…

Ancak…

Erdoğan karşıtları veya düşmanları (ne derseniz deyin) Erdoğan’a darbe vurmayı başaramadılar ama partisine darbe vurmayı başardılar…

Aslında…

Bu darbe muhalif partilerin AK Parti’ye vurduğu bir darbe değil, AK Parti’de milletvekilli listelerini hazırlayanların partiye vurduğu bir darbedir. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, seçime birkaç gün kala Haber7.com’a verdiği özel röportajda yaklaşan darbenin haberini vermişti. “35 ilde milletvekilleri listelerindeki ünlü isimler üzerinden AK Parti’ye oy vermeyin algı operasyonu yapılıyor” diyen Sorgun, bunu FETÖ’nün organize ettiğini iddia ediyordu.

Ancak…

34 ilde bu operasyonu kimin organize ettiğini bilmiyorum ama Konya’da AK Parti Milletvekili listesine gösterilen tepki FETÖ’nün algı operasyonu değil, AK Parti seçmeninin doğal tepkisiydi. Bunun böyle olduğunu seçim sonuçları açıklandığında da gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a %74,21 oyla destek olan Konya seçmeni; Milletvekili oylamasında AK Parti’ye desteğini %59.51’e çekmişti. AK Parti’nin son milletvekili seçimden Konya’dan aldığı destek %73.95 idi.

Mesaj şudur…

Erdoğan Konya’da oyunu son seçime göre %1 artımış, ancak AK Parti Milletvekili listesi %15 oy kaybetmiştir. Bu tepki oyları yüksek oranda MHP’ye kaymıştır. İP, HDP ve SP de bundan payına düşeni aldı. AK Parti dışında tüm partiler oylarını arttırdı. 12 milletvekili olan AK Parti 10 milletvekiline düştü.

Gelelim özeleştiriye…

Konya’daki oy kaybının tek sebebi milletvekili listesindeki bazı isimlere olan tepki değil ama en büyük sebep budur…

AK Parti’de 9 yıl Belediye Meclis Üyeliği yapmış birisi olarak, dışarıdan duyum ve fısıltılardan hareketle bu tespitleri yapmıyorum. Bir bilen olarak yazıyorum. 15 yıldır gazetelerde yazı yazıyorum. Konya yerel siyasetiyle ilgili eleştirel tek bir yazı yazmadım. Partideki görevim ve partim zarar görmesin diye. Partimde şimdi bir görevim yok. Partimin zarar göreceği konusuna gelince…

Aslında…

Yanlışları yazmamanın, görmezden gelmenin, sümen altı etmenin partime daha çok zara verdiğini acı bir seçim sonucuyla öğrenmiş oldum. Konya’yı yöneten ve temsil edenlerin yanlışları hakkında daha çok birlikte olacağız. Sesimizi ilgililere duyuracağız. Partiye zarar veren isimler ve icraatlara karşı gereken denetim görevimizi yapacağız. Kimseyle şahsi bir problemim, özel bir hesabım yok!

Şiarım şudur; “Kimse AK Parti’den ve onun temsil ettiği davadan kıymetli değil”. “Kimsenin hatırı, AK Parti’nin Lideri ve İslam Dünyası’nın umudu Erdoğan’ın hatırından daha ali değil!”

AK Parti, hazırladığı milletvekili listeleriyle milletin sesine kulak vermeliydi. “Benim seçtiğim isimlere millet tıpış tıpış oy verir” anlayışıyla millete “salak” muamelesi yapmaya devam ederse bir sonraki seçimde alacağı oyu buraya yazmaya elim varmıyor…

Millete “salak” muamelesi yapmayın. Bu millet, Erdoğan’ı korumak için tankın altına yatmış, Külliye’ye canlı kalkan olmuş bir millettir. Millet size sarı kart gösterdi. Aklınızı başınıza toplayın diye!

Başkan balkon konuşmasında, “Milletin partime verdiği mesajı aldım. Gereğini yapacağım” dedi.

Bekliyoruz…