Başlık dikkat çekmek için atılmış bir başlık değildir. Zira başlık tamamen mevcut uygulama süresinde gözlemlenen halk yorumudur. Devletimiz FETÖ ile her alanda mücadele etmektedir. Bu alanlar içerisinde sıranın henüz siyasete neden ve nasıl gelmediği halk tarafından merak edilen ve bir şekilde cevap beklenilen sorular arasında.

İki ihtimal var. Ya siyasete hiç sızamadılar ya da birileri kendilerini farklı yöntem veya kişilerle kamufle etmektedirler. İlk ihtimal imkânsız gözükmektedir. Zira siyasetten ayrı olarak devlet kurumlarında yapılanmanın mümkün olmayacağını herkes bilir. O zaman mesele tamamen ikinci ihtimalde düğümlenmektedir. Bu insanlar kimdir ve neden uzaklaştırılamıyorlar? Halkın kulislerde, küçük oturumlarda, şu ya da bu vesileyle bir araya geldikleri her ortamda konuştuğu mevzu budur ve gerçekten cevaplanması ivedilikle gereklidir.

Maksat kimseye haksızlık yapılması ve kimseyi haksız yere makamından, itibarından, yerinden yurdundan etmek değil tabii ki. Konunun çok hassas olduğu herkesçe malumdur. Lakin yapılması gereken zamanında yapılmaz ise geç kalmışlığın illaki bir bedeli olacaktır.

Tüm yapılardan -etkili olan tüm yapılardan- temizlenmesi için gerekli olan neyse onun bir an önce yapılması, gereken tedbirlerin alınması şarttır. Efendim kimseyi mağdur etmeyelim, kimsenin hakkına girmeyelim mantığı elhak doğrudur. Lakin bu hastalığın tüm damarlardan hakkıyla temizliği yapılmaz ise diğer damarlara geçişi ve yeniden nüksü kuvvetle muhtemel olacaktır. Bu amaç için bizler şayet bir bedel ödeyecek isek şimdi ödeyelim. Velev ki birileri haksız yere suçlanmış olsun. Velev ki para kaybına uğrayalım. İhtimal dairesinin içine giren herkesin tedbiren güvenli moda alınması ve emin olununcaya kadar bu modda hizmet etmesi gerekir. Veya uzaklaştırılması durumu olsa bile sonrasında kesin ispatla iade-i itibar yapılabilmesi mümkün olabilir. Savaşta zayiat kaçınılmazdır. Bu cephede de birtakım zayiatlar versek de inançla tüm siperleri temizlemeliyiz.

OHAL PKK için neden yeterince işlemiyor?

Halkın bir diğer mevzusu da PKK terör örgütüne fiilen destek veren, onunla ilgili sosyal medya ortamında destekleyici paylaşımlarda bulunan devlet memurlarına neden FETÖ ile aynı uygulama yapılmıyor? Belediye başkanı, başkan yardımcısı, müdürleri, doktor, sağlık görevlisi, öğretmen, müdürlüklerde memur, belediyede temizlik görevlisi hangi konumda olursa olsun açığa alınması ve çıkarılması işlemleri gerçekleştirilmeden PKK ile mücadele tam anlamıyla yapılmış olamaz. Zira bölgede güçlü olmaları bölgenin güçlüleriyle birlikte olmalarından kaynaklanmaktadır. Bölge halkı mücadelede daha aktif bir pasifize etme yöntemiyle terör mücadelesi istiyor…