Siyaset millete hizmet için yapılır. Milletin gönlüne ne derece girersen, sandıktan o derece güçlü çıkarsın. Siyasetçilerin kavgaları da millet için olur. Millet adına olur. Çünkü sahada millet adına verilen kavgalar şahsi kavgalar değildir. Siyasette kin ve nefret olgusu olmaz. Neticede siyasetçilerin tüm mücadeleleri millete en iyi hizmeti verme çabasının yansımasıdır. Milleti ikna edemeyen, milletin güvenini alamayan siyasetçiler de zaten sandıktan çıkamaz ve bu alanda varlık gösteremezler.
Siyaseti kişisel hırs ve öç alma duygusu ile kullanılması millete de haksızlık olur. Millet adına kişisel hırs ve öç alma duygusu ile hareket eden siyasetçiler de siyasi çöplüğe döner. Siyasetçinin her hareketi milletin menfaati doğrultusunda olması gerekir. Aksi halde, hem siyasete hem siyasetçilere, hem de millete zarar verir.
MHP Lideri Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya üzerinden tartıştırmasının ardından bir grup MHP’li Akşener’in evinin önünde gerginlik yarattı. Yani, siyasi tartışmaları kişisel hırs ve öç almaya dönüştürme hareketi oluşturmaya çalıştılar. Halbuki bu kişiler yerel seçim öncesi daha çok çalışıp, milleti daha çok ikna ederek sandıkta güçlerini artırarak duruşlarını ortaya koysalardı, partilerine de memleketlerine de daha çok hizmet etmiş olacaklardı. Ama hırslarına ve bireysel duygularına yenildiler. Nefislerini öne çıkardılar.
İki siyasi parti genel başkanlarının siyasi tartışmaları olabilir. Bu tartışma zaten milletin gözü önünde yapılan bir tartışmadır. Zaten sandık önünde millet kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar verecek. Zaten siyasiler için karar merci sandıklardır.
Bunları hesaba katmayan kimse siyaset de yapmasın. Zaten, MHP Genel Merkezi bu partilileri görevden aldı. Bu görevden alma çok yerinde ve doğru bir adımdır. MHP Genel Başkanı’nın siyasi görüşlerini kişisel öç alma çabasına taşıyanlar, genel başkanlarını dahi anlamayanlardır. Siyasete şiddet girerse, en başta bütün siyasetçiler zarar görür. Milletin siyasete güveni azalır.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk seçimde yüzde 10 milletin oyunu almış bir siyasi hareketin temsilcisidir. 4 milyon 955 bin 994 kişinin oyunu almıştır. Yapılan bu hareket İyi Parti seçmenine yapılmış bir hareket olarak kabul edilir. Halbuki siyasetçi seçmenin oyuna talip olur. Onunla kavga etmez. Üstelik bir bayanın ikametine yönelik yapılan saldırı amaçlı gösteri millet nezdinde asla kabul edilemez. Yerel seçimler öncesi yapılan bu girişimin fikir babasını merak ettim. Kim olabilir?
Bu nedenledir ki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hemen devreye girerek olayla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi.
Siyaset anlayışını kişisel hırs ve öç almaya dönüştürülme amacı kokan bu eyleme gerek MHP tarafından gerekse devlet tarafından prim verilmemesi sevindirici bir durumdur.
Millet adına yapılan siyasi mücadelede fikirler çatışsın. Felsefe yapılsın, hatta latifeler de yapılsın. Ancak, asla şiddet yanlısı duruşlara müsamaha edilmesin.
Siyaseti kendi hırsları için yapmak isteyenlere de bu durum küpe olur inşallah.
Selam ve dua ile…