Fetullahçı Terör Örgütü, terörist faaliyetlerini idare etmek ve hücreler arası iletişimi kurabilmek için normal insanların kullanmadığı gizli bir iletişim aracı kurmuş. Örgüte bağlı teröristlerin birkaçı oturup bu ByLock denilen programın kodlarını yazmış. ADB’de yaşayan Mehmet adında üst düzey terörist  -ki bu terörist himmet paralarını Clinton tayfasına teslim edendir aynı zamanda-  aralarında eski TÜBİTAK yöneticilerinden Mesut Yılmazer gibi teröristlerin bulunduğu 6 kişilik ekibi görevlendirmiş.

Bu altı terörist devletin binalarında, devletin parasıyla, devlete memurluk yapmaları gereken sürelerde, devletten gizli bu ByLock denilen yazılımı yazmış. Sonunda ortaya, kullanışsız, yavaş, sürekli takılan, doğru düzgün bir klavyesi bile olmayan çirkin ama kimsenin takip edemeyeceği, kendine özel kriptosu olan bu programı yazmış. Daha sonra ABD’deki Mehmet denilen üst düzey terörist, elebaşı Gülen’in emriyle, örgüt üyesi olan binlerce kişiye bu yazılımı yüklemleri için emretmiş.

Programı, yaptıran terörist, yapan terörist, dağıtan terörist, kullanan terörist üstelik programın amacı terörist faaliyetlerde hücreler arası iletişim.Ama ne hikmetse herkes güya adil oluyoruz pozlarıyla “ByLock kullanan herkes terörist değildir” diyor. Telefonunda ya da tabletinde ByLock olan bir insan böyle bir programı niye yüklesin ki? Bırak yüklemeyi haberi bile varsa, demek ki teröristlerle bağlantısı var diye gözaltına alınmalı; zira haberlere çıkana kadar teröristler dışında kimsenin bu programdan haberi yoktu…