Yıllardır radikal sol cenahın ve onlara ait olan basın organlarının bu ülkede istikrarlı bir şekilde takip ettiği hususlar var. Okullarda namaz kıldırılıyor mu? Başörtüsü taktırılıyor mu? Din dersinin içeriği aşırıya kaçıyor mu?

Bu durum okullarda dindar öğrenci-öğretmen avlama üstadı olarak bilinen Uğur Dündar ile başladı ve sanırım onun medyada yetiştirdiği öğrencilerle de şimdi bu gelenek devam edecek!

Yıllardır Kemalist eğitimle övünen ama ortada seküler düşünceye sahip bireyler yetiştirmekten başka bir başarı elde edemeyen bu kitlenin artık anlaması gereken bir gerçek var ortada; O gerçekte modern dünyada devletler vatandaşlara tek tip bir eğitim modelini artık dayatamaz, dayatsa da o modelle bir başarı ortaya koyamaz!

Yıllardır, laik eğitim modeli bu ülkeye nasıl bir başarı getirmediyse sadece dini ön plana koyan bir eğitim modeli de bu ülkeye bir başarı getirmeyecektir. Millet bir bütün olsa da milletin içinde yer alan farklı kültür ve inançta olan sosyal gruplar kendi kültür ve inançları doğrultusunda eğitim modeli isteyebilirler. İsteyeceklerdir.

Onun için artık hiçbir ülke tek tip eğitim modeli ve dayatmacı bir ideoloji ile vatandaşlarına yaklaşamaz. Bu ülkede Kemalist ve seküler eğitimi isteyen insanlar var olduğu müddetçe bu doğrultuda eğitim verilecektir, verilmek zorundadır, dini yönden eğitim almak isteyen insanlar olduğu müddetçe de bu yönde bir eğitimde verilmesi gerekir, verilecektir!