Son yıllarda lise seviyesindeki öğrencilerimiz tarafından da tartışılmaya ve konuşulmaya başlanılan deizm veyahut ateizm ahtapotlarının okullarımızda çocuklarımızı boğmaları karşısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın herhangi bir önlem alıp almadığı sorusunun cevabıdır;

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrenciler için okul öncesi dönemden lise eğitiminin sonuna kadar, okullardaki genel öğretim programlarından farklı bir müfredatı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

MEB, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, özel yetenekli öğrencilere verilen eğitimlerin kalitesini artırmak, öğrencilerin yeteneklerini daha fazla geliştirmelerine imkân tanımak, eğitimin ilk yıllarında yetenek kayıplarının önüne geçmek amacıyla hazırladığı öğretim programında;

Beden eğitim ve oyun, beden eğitimi ve spor, bilişim teknolojileri ve yazılım, biyoloji, coğrafya, felsefe, fen bilimleri, fizik, matematik, görsel sanatlar, müzik, sosyal bilgiler, tarih, Türk dili ve edebiyatı, Türkçe ile okul öncesi dersler var.

Dikkatlice bakıldığında hatta çok fazla dikkat etmeye bile gerek yok, derslerin arasında din eğitiminin olmadığı görülmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı bu programın geliştirme sürecini, 2017’de TÜBİTAK ile birlikte tamamladı.

Çalışmaya, dikkat buyurun, 29 farklı üniversiteden alanında ve özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde uzman 61 akademisyen ile bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) görevli 80 öğretmen katıldı.

29 Üniversiteden, 61 akademisyen ve 80 öğretmenin bir tanesinin aklına özel yetenekli öğrencilere din dersi eğitimi verilmesi düşüncesi gelmedi.

Ve sonra da gençlerimiz neden böyle, nereden çıkıyor bu deizm, ateizm falan filan…

Tartışıp duruyoruz…

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce özel yetenekli öğrencilerin tam zamanlı eğitim gördüğü okullarda uygulanmak üzere okul öncesi dönemden başlayarak ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim için hazırlanan 28 adet taslak öğretim programı, öğretmenlerin, akademik çevrelerin ve diğer ilgililerin görüşlerine açıldı.

Programlar askıdan inmeden sesimizi yükseltelim, özel yetenekli öğrencilerimizi kaybetmemek için müfredata din eğitiminin de konmasında ısrarcı olalım.

Not: Programlar, “http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspx” adresinde 20 Mayıs saat 18.00’e kadar askıda kalacak.