Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlanan Rotary Kulüpleri eğitim alanında yaptıkları yardımsever faaliyetlerle öne çıkıyorlar. Bununla beraber, yardıma muhtaç çocuklar için tertip ettikleri kampanyalarla kendilerinden söz ettiriyor ve böylelikle üye çalışmaları yaparak güçleniyor, taban bulup yaygınlaşıyorlar.

Bu taktiği bir yerden hatırladınız mı? FETÖ Paralel Devlet Yapılanması da 15 Temmuz darbe teşebbüsüne varan yol ve yıllar boyu tıpkı Rotaryenler gibi eğitim alanına odaklandılar. Dershaneler, öğrenci evleri derken yurtiçi ve yurtdışında okullar, kolejler ve üniversiteler… Eğitim sektörünü tamamıyla ele geçirdiler; kitaplar, dergiler, deneme testleri, yayınevleri ve matbaalar… Bu sayede yetiştirdikleri eğitimli insan gücüyle kurumlara girdiler. Milli Eğitim, Adalet, Emniyet, Diyanet, askeriye ve üniversitelerle başlayarak her yere sızdılar. Sonra darbeye hazır hale geldiklerine kanaat getirerek harekete geçtiler.

Başaramadılar ama başaramamalarının sebebi silahlı ve silahsız devlet güçlerinin çaresizliğine rağmen milletin sokaklara çıkarak hâkimiyeti ele almasıydı. Yani millet, ele geçirilmiş bütün kurumlardan üzerine gelen taarruza göğsünü siper etmeseydi bu gün ne haldeydik düşünmek bile istemiyorum. FETÖ’nün uygulamaya koyduğu bu taktiği nevi şahsına münhasır bir şey değil… Türkiye’de kökü dışarıda Lionslar, Rotaryler 90 ve Masonlar 110 yıldır aynen böyle sinsi bir şekilde teşkilatlanıyorlar. Rotarylerin bölgelerdeki en üst yöneticilerine Güvernör deniyor. FETÖ ele geçirdiği bölge, il, ilçe ve kurumlara birer imam atıyordu.

Fındıklı Rotary Kulübü resmi internet sitesinde şu bilgiler yer alıyor; “Uluslararası Rotary, dünyanın herhangi bir ülkesinden seçilerek görev yapan Uluslararası Rotary Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yönetilir. Dünya üzerinde coğrafi sınırlarla belirtilen yönetim alanlarına Rotary Bölgesi denir. Her bölgenin o bölge üyeleri tarafından seçilmiş bir Guvernörü vardır.

Guvernör Uluslararası Rotary’nin temsilcisi olarak görev yapar. Kulüpler Bölge Guvernörünün denetiminde hizmet üretirler.” Peki, guvernör ne demek? Sözlüğe bakalım; Fransızca gouverneur. 1. İsim, ekonomi Devlet bankasını yöneten kimse, “Merkez Bankası guvernörü.” 2. Bir kamu kuruluşunu veya özel kuruluşu yöneten kimse Goverment: Hükümet, yönetmek demek, Governör: Vali, bir kamu veya özel kuruluşu yöneten kimse… Bölge ve il valilerine Güvernör, şube, ilçe başkanlarına Vadi, vadi yöneticilerine de Kaymakam ismi veriliyor.

Yeri gelmişken şu soruları sormak lazım; Bölge guvernörlerinin üstünde kim var? Yani guvernörler bölge valisiyse bunların başkanları, cumhurbaşkanları kim, parlamentoları nerede? Rotaryenler Türkiye kaç bölgeye böldüler? Bunlar kritik sorular… 15 Temmuz’dan sonra bir moda başlatıldı. Cemaatler ve tarikatlar kapatılsın modası… Peki Masonik yapılanmalar kapatılmasın mı? Neden bu moda, bu öfke ve kin, bu istihbari ve operasyonel tehditler, yüzyıldır faaliyette olan bu ve benzeri paralel yapılanmaları hedef almıyor?