Bazen yüklemek istediğiniz anlamın ağırlığını taşıyamıyor kelimeler. Vahim bir durumda mesela, bir ihanet, bir hıyanet karşısında ne söyleseniz eksik kalıyor.

Kalbinizi hedef seçmiş ok bu yönden gelmez diyorsunuz, tam da oradan geliyor.

Bu kadar da olmaz diye düşündüklerinizin katbekat fazlası oluyor. Işığına en fazla şimdi ihtiyacım var dediğiniz güneş gün ortasında batıyor.

Huşûyla kıldığı namazına, sözlerindeki, tavırlarındaki hilme bakıyor, bir zarar gelmez bu insandan diyorsunuz, zemin kayıyor ayağınızın altından aniden, sizinle konuşurken altınızı oyduğunu fark ediyorsunuz.

Hayret ediyorsunuz şeytanın bu masum görünen çehrenin ardına nasıl gizlenebildiğine, günde kırk defa Fatiha okuyan o dilin onca yalanı, iftirayı ardı ardına nasıl sıralayabildiğine.

Aklınız almıyor bir türlü savunmasız insanların üzerine yağdıracağı bombanın mekanizmasına nasıl dokunabildiğine. İnanasınız gelmiyor gözünü kırpmadan silahı üzerinize doğrultabildiğine.

Kelimeler taşıyamıyor ağırlığını yüklemek istediğiniz anlamın, dökemiyorsunuz içinizden geçenleri dilinize…

***

Arkasında ABD mi İsrail mi var?  Şeytanın hangi şubesi bunlar?  Aman ne kadar da çoğalmışlar. Büyülenmişler mi ot mu içmişler? Başarsalardı filan kazığa bağlayacaklardı, yok ona değil feşmekana. Yüzlerce soru dolaşıyor ortalıkta, yüzlerce istifham. Hepsinin canı cehenneme. Gerçek olan şu: Teslim almaya geldiler, terörist bunlar.

Bileşik kap gibi diğer örgütlerle senkronize hareket ediyorlar. PKK giriyor devreye, FETÖ’nün bıraktığı yerden. DAEŞ, DHKP-C fark etmiyor, bazen teker teker, bazen de hep birlikte geliyorlar.

Yine gelecekler, içeride hâlâ “Hizmet, cemaat, okul, himmet, kardeştir bunlar da mübarek” veya “ Oyundur oyun, tiyatro hep bunlar” ya da “Defalarca belirttim fikrimi: PKK, terör örgütü değil, terörü yaygın biçimde kullanan bir gerilla/halk hareketidir.” diyenler oldukça…

Yine deneyecekler şanslarını, “Türkiye adım adım ağır çatışmaların yaşanacağı, her gün canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir ortama sürükleniyor.” diye katil sürüsünün FETÖ’yle aynı imgeyi kullanan TBMM’deki temsilcileri saçmaladıkça.

Gelecekler ve yedikleri tokadın tadına bir kere daha bakacaklar.

Kelimelerimiz yine eksik kalacak bu aziz milletin şanını tarif etmede.

Kim bilir belki şehitleri kucaklayıp cennete uçuran meleklerin dağarcığında vardır bu kutlu direnişin ağırlığını taşıyacak bir kelime…