Biliriz ki hedefe dar yollardan geçebilenler, dik yokuşları tırmanabilenler ulaşır. Biliriz ki zirveler fırtınalıdır, yükseklerde kış sert geçer.

Yürüdükçe hem yokuşa dönüyor yollar hem daralıyor…

Dönsün yokuşa, uzun yolların yolcusuyuz biz, yüksek rakımlı geçitlerden geçmenin ne demek olduğunu iyi biliriz. Yokuşu tırmandıkça nasıl yalnız kalındığını da iyi biliriz, dizimize derman verenin yüce yaradan olduğunu da…

Dün düşmedik yola, muz cumhuriyeti değiliz. Yurt edindiğimiz bu topraklara bedelini ödeyerek gelmişiz.

Biliriz ki hedefe dar yollardan geçebilenler, dik yokuşları tırmanabilenler ulaşır. Biliriz ki zirveler fırtınalıdır, yükseklerdekış sert geçer.

Biliriz pusular dar geçitlere kurulur. Biliriz kalleştir pusu kuranlar.

Yol öğretmendir. Yol tecrübedir… İyi tanırız dünyada bulunma sebepleri kötülük biriktirmek olanları. Tüm birikimlerini üzerimize yağdıranların düz yoldayken yüzümüze gülenler olduğunu iyi biliriz. Sömürü düzenleri devam etsin diye yapmayacakları kötülük yoktur onların. İsterler ki karar mekanizmalarında hep kendileri olsun, bizim gibi ülkeler çöllerde avare dolaşsın.

Hep böyle oldu tarihte. Mertçe karşımıza çıkmaya cesaret edemeyenler, yolumuza tuzaklar döşediler. Hendekler kazdılar. Ayırıcı vasfı çukurlukolanların medet umacakları yöntem de aşağılık olacak elbette.

Biz “Kral çıplak” dedik. Bu devran böyle gitmez dedik. Kanla besleyerek ayakta tutmaya çalıştığınız düzen yıkılır bir gün başınıza dedik. Boğulursunuz akıttığınız mazlum kanında dedik. Kendi refahınız için sömürdüğünüz milyarlarca insanın âhı üzerinizdeyken huzur bulacağınızı mı zannediyorsunuz dedik. Dünya beşten büyüktür dedik. Biz ezilenlerden yanayız, uyamayız size dedik. Barış yurdudur yaşadığımız topraklar, başı daralanın sığınacağı umududur dedik.

Fena halde geldiler yine üzerimize. Çukurlarında besledikleri içimizdeki hainlerin de desteğiyle vuruyorlar sinir uçlarımıza. Safımızın neresinde bir boşluk var, saldırılar oraya. Mesela İzmir, meselaReina.

Bakın bayım…

Bir kere daha yazın çalışmayan kafanızın bir köşesine. Fay hattı zannederek yüklendiğiniz boşluklarımız var ya; sinir uçlarımızdır bizim, aynı tepkiyi veririz Kızılay’da hayatını kaybedenlere de Reina’da da. İzmir ne ifade ediyorsa bizim için, aynısıdırDiyarbakır da…

Vazgeçirebileceğinizi mi sandınızyürüyüşümüzden?

Bir not daha alın bayım lütfen.

Akışkanlar mekâniğikuralıdır, kesit daraldıkça akış hızlanır.

Bu da sosyoloji kuralı: Yol daraldıkça saflar sıklaşır…