Tokat ve Ankara Cumhuriyet başsavcılarının görevlerinden neden alındıklarına dair spekülasyonlar konuşuladursun Denizli Cumhuriyet Başsavcımızı kazadan çok suikast ihtimalinin yüksek olduğu bir olayla kaybettik. ‘Milletin ağzı torba değil ki büzesin’ sözüne ithafen görevden alınan bu iki ilin savcılarının FETÖ’nün üst tabakasında yer alan bireylere dair çok önemli bilgiler elde ettiği ve üst düzey FETÖ’cülere ulaştığı söyleniyor. Dedim ya millet konuşuyor işte ağzı torba değil ki büzesin! 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı’nın FETÖ ile mücadelede ne kadar etkin olduğunu bilmeyen yok! Peki bu savcımız neden “Çok yaşamam galiba” diye hakim bir arkadaşına dert yandı? Neden Tokat ve Ankara başsavcıları görevlerinden alındı? O kadar çok soru var ki, işin içinden çıkabilmek için bu sorulara cevap verebilecek kişileri bulmak lazım. Kripto maskelerini çıkarıp da her şeyi belki bir gün anlatmaya karar verirlerse işte o zaman bu sorulara cevap veren birilerini bulabiliriz.

İtirafçıların neler söyledikleri kamuoyuna açıklansa da ‘Bizim bildiğimizi bilseniz iki saat uyku uyuyamazdınız’ diyen Sayın Süleyman Soylu’yu biraz anlayabilsek. ‘Hangi üst düzey bürokrat, siyasetçi ve medya ayağında neler dönüyor ve hala neler gizleniyor?’ sorusu da artık milleti eskisi kadar meraklandırmıyor. Neden mi? Millet bir şeylerin döndüğüne eminde artık ondan.

Bazı köşe yazarları geçen hafta içinde köşelerinde yazdılar; AK Parti bir hikâye bulmalı, yeni bir şeyler  yazmalı diye haklılık payları olmakla beraber AK Parti köprüler, tüneller, yollar da yapmalı ve bu konuda durmamalı. Ama şu da unutulmamalı; Bugün özellikle Topbaş’ın damadının tahliyesinden sonra milletin tünelleri ve yolları hatırladığını veya yazılması gereken yeni bir hikâye beklediğini söylemek zor. 

Millet kendi vicdanında kanayan bir yaraya ufak sitemlerle pansumanını kendi yapıyor. Bu yara kanatılmaya devam eder FETÖ ile mücadele sulandırılmanın önü alınmazsa millet yarası için başka bir doktor ve hastane aramaktan tereddüt etmeyecektir. Bilmiyorum belki de asıl istenen budur. 

Milletin gözü sadece bu mücadelede güvendiği tek isim olan Recep Tayyip Erdoğan’da. Onun için herkesin ağız birliği etmişçesine söylediği tek şey güvendiği o ismin icraatlarının başlayacağı 21 Mayıs ve sonrasını bekledikleridir. Şu anda  milletin istediği tek şey FETÖ ve türevleri olan örgütlerle mücadele olup içerde onları destekleyen herkesinde hak ettiği cezanın karşılığını bulmasıdır…