Farkındayız değil mi?.. PKK militanları büyük ölçüde temizlendi ve eylem yapamaz hale geldi. Kuzey Irak’tan geçiş yaptıkları Kale Tepe mevkiinde inşa edilen karakoldan Mehmetçikler kuş uçurtmuyor.

Farkındayız değil mi?.. DAEŞ elemanları yurt içine sızamıyor. Bir şekilde girenler de eylem yapamadan yakalanıyorlar.

Farkındayız değil mi?.. Diğer terör örgütleri için de aynı durum söz konusu ve terör eylemlerinde büyük oranda düşüş var.

Farkındayız değil mi?.. HDP’nin Eş Başkanları ve bazı milletvekilleri tutuklu yargılanıyorlar. Hemen hemen bütün HDP’li belediye başkanları görevden alındı, yerlerine kayyum atandı. Çok değil birkaç yıl evvel olsa, büyük tepki göstererek bölgenin altını üstüne getirecek olan örgüt sempatizanları bu tutuklamaları cılız birkaç tepkinin dışında sessiz karşıladı. Bölgede terör örgütünden bıkkınlık havası hâkim ve sessiz kalmakla tutuklamalara zımnen bir destek var.

Farkındayız değil mi?.. Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk defa sınırları dışında (Kıbrıs harekâtını garantörlüğümüzden dolayı sınırlarımız dışında bir operasyon olarak saymazsak) 2 bin kilometrekare bir alanı kontrol ediyor. Esas şunun farkındayız değil mi?.. Bütün bunlar; FETÖ mensupları TSK, emniyet, yargı ve istihbarattan temizlendikten sonra yapılabiliyor.

Farkındayız değil mi?.. Ülkede , insan hakkı , hayvan hakkı ihlallerini sürekli ön plana çıkararak olduğundan çok fazla gösteren “Kötülük Yayma Merkezleri”nin yapılan olağanüstü işleri geri plana atma çabalarına rağmen haberdar olduğumuz çok güzel uygulamalar da oluyor. Eski Türkiye’de rastlayamayacağımız bir örnek mesela… Tekirdağ’da, kuruduğu için kesilen 450 yıllık çınarda ikamet eden leylek göçten döndüğünde yuvasını bulamayıp şoka girmesin diye ağacın bulunduğu yere bir beton direk dikildi ve yuvası direğe yerleştirildi. Bu iş için binlerce TL harcandı. Kuyudan köpek kurtarma operasyonu da bir diğer örnek.

Unutmuyoruz değil mi?.. Diploma töreninde konuşturulmayan okul birincilerini, eğitimine devam etmek isteyenlerin talebiyle peruk sektöründe yaşanan patlamayı, ikna odalarını.

Unutmuyoruz değil mi?.. Sırf başlarını onların kabul etmedikleri biçimde örtüyorlar diye TSK tesisleri kapısından döndürülen şehit annelerini, örtülerden çıkarttırılan iğneleri topladıkları iğne kutularını.

Unutmuyoruz değil mi?.. Devletin bütün imkânlarını kendi örgütleri menfaatine kullanıp hırsızlık edebiyatı yapan hainleri.

Unutmuyoruz değil mi?.. Milletin meclisini bombalayacak, 250 vatan evladını şehit edecek kadar gözü dönen emperyalist uşaklarını.

Millet olarak unutmamamız gerekenleri unutmakla marufuzdur ama sakın bunları unutmayalım…

Türkiye, Cumhuriyet tarihinde ilk defa sınırları dışında 2 bin kilometrekare bir alanı kontrol ediyor…