Şeytan insanın günahıyla, sevabıyla, cennetiyle, cehennemiyle ilgilenmez. Bununla ilgileniyormuş gibi numara yapar. Aslında taktığı bu maske en büyük numarasıdır.

Şeytanın derdi çok başka…

Şeytan bilgisiz mi?

Şeytan, Allah’ı bilmiyor mu?

Mesele ilimse hepimizi cebinden çıkarır haberiniz olsun. Onun derdi bizim günahımız değil, onun derdi haklı çıkmak.

Bakara Suresi 30. Ayet’te, “Bir zamanlar Rabb’in meleklere: ‘Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım’ demişti. (Melekler): ‘A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz’ dediler. (Rabb’in): ‘Ben sizin bilmediklerinizi bilirim.’ dedi.” buyuruluyor.

Şeytan ahlakı; bu hakikate karşı haklı çıkmak için çırpınma üzerine bina ediliyor işte. Şeytan, Allah’a karşı iddiasında haklı çıkmak için uğraşıyor. En başta bilmemiz gereken; şeytanın derdi bizimle değil, biz sadece “Bunlar kan dökecek, bunlar fesatçı” iddiasını ispatlamak için kullandığı araçlarız.

İkinci olarak şeytanın kendi hakkındaki iddiası. “Ben ateşten yaratıldım” diye başlıyor lafa ve kendisinin daha bilgili, kendisinin daha üstün ve aslında en önemlisi kendisinin daha sadık olduğunu iddia ederek devam ediyor.

Şeytan kendini haklı çıkarmak için sürekli kan, yalan, fesat için sebep gibi görünen aldatıcı vesveselerle dolaşıyor aramızda. İşte bazı insanların diğer insanlardan en keskin ayrıldığı yer, şeytanın bu ahlakıyla ahlaklanmış olmaları.

FETÖ’cülerin, bilâ istisna hepsinin en büyük ortak özelliği bu şeytan ahlakıdır. Kendileri bir felakete kehanet etmişlerdir ve haklı çıkmak için her numarayı her hileyi yapıyorlar. Fetullahçılar seçilmişler, yani bizden üstünler, bizden bilgililer, vatana bizden daha sadıklar. Aramızda dolaşıp “Göreceksiniz bizim sevmediğimiz insanlar kan dökecek, bizim sevmediğimiz insanlar ihanet edecek” diye vesvese haykırıyorlar.

Kim ki; “Ben onlardan daha sadığım, siz bilmiyorsunuz bizim dışımızda kalanlar ihanet edecekler, biz sadıklardanız, onlar hainlerden, biz gerçek sevenleriz onlar yalancılar” diye dolaşıyorsa; ya bilerek ya bilmeyerek şeytan ahlakı üzerine ahlaklanmış olan insi şeytandır ve insi şeytanlar kehanetlerinde haklı çıkmak için her türlü hileyi yaparlar. Allah, Türkiye’yi sırf haklı çıkmak için tuzak kuranlardan korusun…