FETÖ, DHKP/C, PKK ve DAEŞ… Bu dört terör örgütüne Batı’nın dayattığı bakış açısıyla baktığımızda birbirinden farklı gibi duruyorlar. Hâlbuki bakış açımızı Londra ya da Washington’dan kurtarıp Anadolu’dan bakarsak bu dördünün aynı olduğu ortaya çıkıyor.

Bu farklı örgüt markaları birbirlerine düşmanmış gibi duruyorlar ama aslında aralarındaki düşmanlık değil rekabet. Aynı holdinge bağlı alt markalar gibi çalışıyorlar. Hepsinin personelinin yani militanlarının iş girişleri başka markalara ama ay sonunda maaş aldıkları kasa aynı.

Devlet uzun yıllar sonra ilk defa bu örgütler üzerine çalışan masaların aralarındaki koordinasyonu yeniden planlayarak birebirleriyle iletişim halinde olacak şekilde yeniden düzenledi. Örneğin FETÖ üzerine çalışan D masası ile başka bir terör örgütü üzerine çalışan A masası ve diğer masalar sadece istihbarat paylaşmakta kalmıyorlar ortaklaşa operasyon da yürütüyorlar. Geçtiğimiz günün 24 saatinde karşımıza çıkan tablo bunun en sıcak örneklerinden biriydi mesela. İstanbul Esenyurt’ta bir DAEŞ militanı yakalanırken öte yandan aynı saatlerde İzmir Çiğli’de bir DHKP/C militanı da yakalanıyordu. Gün ağardığında ise Yalova’da bir FETÖ militanı sağ olarak ele geçirildi. Bu yakalan üç militanı yan yana getirsek şahsen birbirilerini tanımıyor olabilirler. (Olabilirler de…) Fakat telefonlarında mesajlaşma programları ve son bir yıldaki dijital ayak izlerine bakıldığında defalarca kesiştikleri, aynı odaklara bağlı ara odaklarla irtibat halinde oldukları görülür. Bu “dijital ayak izi” teröristlerin hepsinin baş belası. Bu beladan kurtulmak içim cep telefonu kullanmıyorlar. Tam da bu sebeple OHAL kapsamında geçerli olmak kaydıyla polislere, kimlik kontrolü yaptıkları sırada cep telefonu sorma hakkı tanıyan bir kanun çıkarmalı Meclis. İnsanlar kimliğini unutuyor ama cep telefonunu almayı unutmuyor. Sadece şu soruyu sorun kendinize; kanunsuz işi olmayan bir insan niye cep telefonu taşımaz ki? Ya da niye başkasının adına olan bir hat kullanır? Polis, kimlik kontörlü sırasında “Niye cep telefonu taşımıyorsunuz?” ya da “Niye kullandığınız cep telefonu sizin adınıza kayıtlı değil?” diye sorsa teröristlerin hepsinin eli ayağına dolaşır…