Seçim gecesinden beri Türkiye’de huzursuzluk arayışında olan Kılıçdaroğlu’nun, önündeki en büyük engel sağduyulu CHP’liler gibi görünüyor. Seçim gecesi 12.00’den sonra İzmir’de bir benzin istasyonunda seçim sonuçlarını kutlayan bayanların olduğu bir arabaya saldıran radikaller, buzdağının görünen ucu olabilir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ettiniz mi?” şeklindeki bir soruya “Dikta heveslisi olan biri tebrik edilmez.” diye cevap verdikten sonra AK Parti’nin Meclis’te 301’den az sandalye sayısından dolayı, Erdoğan’ın “Topal Ördek” konumuna düştüğünü ifade etti.

Bu söylem yeni değil aslında. Son iki yıldır ısrarla ve tekrarla aynı şeyleri söylüyor Kılıçdaroğlu. “Türkiye yönetilemiyor, Erdoğan Türkiye’yi yönetemiyor.” diye başladığı propagandasını şimdi de “Erdoğan Türkiye’yi yönetemeyecek” diyerek sürdürüyor. Bir tane amacı var, kamuoyunu tedirgin etmek, huzursuzluk yaymak, Türkiye hakkında çıkacak iftira dolu habere kaynak oluşturmak ve toplumu germek… Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında kalabilmesi için, Fetullahçıların ürettiği stratejiye göre gerginliği kanalize etmekten başka çaresi yok. Eğer kendine karşı bir dalga geliyorsa “Başka yerde, başka bir çatışma çıkarır enerjiyi yönlendirirsin” telkininde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü, sırf Kılıçdaroğlu’nu bir süre daha korumak için yeni bir Gezi olsun diye ellerinden geleni yapar.

Kılıçdaroğlu’nun A takımı, Fetullahçılar, yeni bir Gezi kışkırtması için her şeyi yapabilir. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. İşte tam da bu sebeple CHP’yi meşru zemine çekip meşru zeminde mücadele etmeye uğraşan Muharrem İnce’nin, seçim sonrası olgun açıklamaları sadece CHP için değil Türkiye için de kıymetlidir…