Başkanlık sistemini tartışmaya ihtiyacımız var. “Bize lazım mı”, “Ne tür bir sistem olacak”, “Artısı nedir, eksisi nedir” ve en can alıcı soru ise;“Olmazsa ne kaybederiz?” Bu soruların cevabını aramak varken konuyu çarpıtıp memleketin hayrına olacak büyük bir gelişmenin önüne duvar oluyorlar.

“Rejim değişikliğine ihtiyacımız yok” diyorlar

İyi de kim rejim değişikliği dedi ki; nereden uydurdunuz bunu? Başkanlık tartışması bir sistem meseledir rejim meselesi değildir. Hükümet ve idarenin sistemiyle ilgili bir konuyu hangi akılla rejim üzerinden tartışıyorsunuz ki… Rejim değişmeyecek, çarpıtmayın, sahtekârlık yapmayın, sistem değişecek. Ayrıca yıllardır sosyalizm isteyen yani bizzat rejimi değiştirmek için gerektiğinde silahlı örgüt bile kurup cinayetler işleyen ya da cinayet işleyenlere şiir yazan kenar mahalle devrimcilerinin hepsinin “Rejimi değiştirmeyin” diye bağırması da ironik olmaktan öte trajik eziklik değil mi?

“Erdoğan’ı istemiyoruz” diyorlar

Konunun Erdoğan’la ne ilgisi var? Konu memleketin idare sistemi ve 5 yıldan uzun düşünemeyen takıntılı adamlarsınız ve her konuyu Erdoğan’a bağlayıp kişisel nefretlerle siyaset yapıyorsunuz. Bence gidin evinizde delirin kamusal alanda delirmeyin…