Günümüzde önemi daha da çok artan kemik suyu sağlığımız için çok önemli besinler arasında yer almaktadır. Kemik suyu, bağırsak duvarında oluşan delikleri onarır ve bağırsaklarda oluşan rahatsızlıklar için de çok etkilidir.

Kadınların yaşadığı en büyük problemler arasında yer alan selülit ve cilt bakımlarında da birebir katkısız içildiğinde çok iyi sonuçlar ortaya çıkıyor.

 Kurban bayramının gelmesiyle birlikte kesilen kurbanlıklardan insanların eline birçok kemik parçaları geçiyor. Sağlığımız açısından yararları saymakla bitmeyen kemikleri atmak yerine yemeklerde kullanabilirsiniz. Yaraların iyileşmesine ve daha birçok şeye iyi gelen et suyunu bozulmadan uzun süre dolapta saklamanın püf noktaları ise şu şekilde:

,-1

Serinletici bir lezzet: Karpuz limon suyu tarifi Serinletici bir lezzet: Karpuz limon suyu tarifi

ET SUYU NASIL SAKLANIR?

  • Etlerden ayırdığınız kemikleri kaynattıktan sonra kemik suyunu dikkatli, bir şekilde süzün. Kemik suyunda bulunan kolajen proteinleri yapısının değişmemesi için blendırla çekme işlemi uygulamayın.
     
  • Yaptığınız kemik suyunu çok hızlı bir şekilde soğutmanız gerekir. Geniş bir kaba su doldurun ve içine buz kalıpları atın.
     
  •  Daha sonra tencerede olan kemik suyunu direk tencereyle birlikte direk suya koyun.
     
  •  Soğuyana kadar arada sıcak olan suyu değiştirerek soğutma işlemine devam edin. Böylece oda sıcaklığına gelen kemik suyu herhangi bir bakteri ya da bozulma görülmez.
  •  Soğuttuğunuz kemik suyunu marketlerde almış olduğunuz buz poşetlerine ya da kağıt bardaklara dökerek porsiyonları ayırın.

    Xd Ve9 1596187301 6219

  •  Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda '- 18, -21' derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın.

  •  Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz. Bütün yemeklerin içine katabileceğiniz kemik suyunu kullanacağınız zaman biraz dışarıda çözdürüp sonra kullanmanız daha doğru olur.

Editör: Nilay Çekiç