“Ben eşimle severek evlendim. Tanıştığımızda hem görünüş hem de yaşayış olarak bize hiç uymuyordu. Top sakallı, küpeli, dışarıdan serseri görünümlüydü. Böyle birisiyle nasıl evlilik yaptım bilemiyorum ama takdirmiş oldu. Biz 12 yıllık evliyiz elhamdülillah, eşimi tanıdığımda 8 yaşında sigaraya başlamış, din tanımayan bir babanın oğluydu. Babası tarafından kolasına bilgisi olmadan içki katılmış ve bu anlayışla büyütülmüş. Evlenmeye karar verdiğimizde ailem tarafından çok tepki geldi ve herkes karşı çıkıyordu. Ben kimseyi dinlemedim, çünkü çok seviyordum ve gözüm hiçbir şey görmüyordu. Neyse evlendik. Eşim hayatında hiç namaz kılmamış, cuma namazına bile gitmezdi, ben ise sürekli beraber kılalım diyordum ve hep ters cevaplar alıyordum. Ben ve ailem sürekli dua ediyorduk, 1yıl sonra hastalandı alerji oldu, bütün vücudu şişti doktorlar çare bulamadı. En son gözleri de kapanırcasına şişti nefes almakta zorlanıyor, artık işe gidemiyordu ve hastanede günlerce yattı. Eşim hastanedeyken, bir hasta hastalar risalesi okurken eşim de duymuş ve o andan itibaren hayatı değişti. Namaza başladı ama 2 yıl boyunca tek başına kapıyı kapatarak kıldı. Secdeye ilk kez başını koyuyordu, sonra benim yanımda kılmaya başladı ve hızla iyileşti, sigarayı bıraktı. Sabah namazından sonra imamdan rica etmiş, 3 günde Kur’an’a geçti. Artık benim namazlarımı beğenmez olmuştu. Önce Allah’ın (c.c) izni, sonra da dua ve sevginin gücüyle, değişmez denilen eşim değişti. Şimdi kendi işini kurdu, öyle bir ahlâk oluştu ki eşimde, ailede en çok sevilen kişi oldu çok şükür. Daha sonra babası namaza başlasın diye çok dua etti ve hiç birimiz namaza başlayacağına inanamazdık. Şu anda kayınpederim de namaza başladı ve şimdi cami dernek başkanı. Komşularından öğrendiğime göre kayınvalidem oğlu ve eşi için hep dua edermiş namaz kılsınlar diye.

İki duanın çok etkili olduğunu yaşayarak öğrenmiş oldum. Sevgi ve saygı göstererek iyi davranmak, bu fiili dua. İkincisi ise, kavli dua. Yaradan’ımıza el açıp sadece O’ndan bekleyerek, kesintisiz dua etmek”

Bu değerli tecrübesini benimle paylaşan değerli hanımefendiye teşekkür ve eşi beyefendiye tebriklerimi sunuyorum. Rabbim bundan sonrasını daha da hayırlı eylesin inşallah.

Bir hadisi şerifte Peygamber efendimiz (s.a.v) buyuruyorlar ki, ‘Eğer anne babalar dualarının çocukları için nasıl bir zırh oluşturduğunu bilselerdi durmadan dua ederlerdi.’ Her insanın içinde onu Allah (c.c) ile buluşturacak açık bir kapı vardır. Bizim sözlerimiz ve davranışlarımız o kapıyı kapattırır ya da açtırabilir. Evet kalpler Allah’ın (c.c) elinde fakat Allah (c.c) adım at diyor insan ayağa kalkmadan adım atamaz. Bunun için önce kişinin kalbinin sükûn içinde olması gerekir. Sevgi ve değer sunmak bunu sağlar, sonra da dua ile varlığın sahibinin kapısını çalmak, olmazları oldurabilir. Allah (c.c) dilerse, her şey O’na kolaydır. Yeter ki usul şartlarını yerine getirelim.