Yakın bir zamanda binek araçların tamamının elektrikli olacağı tahmin ediliyor. Benzin, mazot, gaz gibi yakıtlar tüketen içten yanmalı motorlu araçların kömürlü tren seviyesinde ilkel hale gelmesi bekleniyor. Gemi, TIR, uçak ve iş makinesi gibi ağır yüklü araçların 20 yıl daha tercih edilebileceğini tahmin eden uzmanlar, içten yanmalı araçların en geç 2050 yılında müzelik olmasını bekliyor.
Uzay araştırmaları yapan ve gezegenlere gitme hedefi olan ülkelerde yaşayan çocukların hayal kurma, plan yapma ve teşebbüs etme marifetleri diğer ülkelere göre 6 kat daha fazla.
Nükleer santrali olan ülkelerde nükleer tıp, nükleer uzay ve nükleer araçlardan elde edilen kâr, elektrikten elde edilen kazançtan fazla.
Çin, Amerika, İngiltere ve Rusya’da ve nüfuzları altındaki ülkelerde bulunan boş arazilere yeni nesil entegre şehirler kuruyor. Bu şehirler kendi enerjilerini kendileri üretmenin yanında kendi ekonomilerini de kendileri geliştiren şehirler olarak planlanıyor.
Robot askerler, tam elektronik gözetleme ve müdahale gibi savunma sistemleri için milli dil, milli protokol ve milli mikroçip çalışmaları yapan 16 ülkenin hepsinin yapay zekâ rekabeti için ayırdıkları bütçeler inşaat ve turizm bütçelerinden fazla.
Dünya alan körlüğü, kısırlık, hantallık ve tekrarcılık zararlarından dolayı tek alanda öğretimle gelen tek alan uzmanlaşma modelinden kurtulmanın bir çaresini arıyor. Özetle tarih, müzik, edebiyat ve astronomi bilen mühendislik ya da doktorluk olarak tarif edilebilecek gerçek ilim insanı modeline dönmenin çaresi aranıyor.
Dünyanın en çok konuştuğu, en çok para harcayıp en çok zaman ayırdığı elli civarında konu başlığından sadece altısını yazabildim. Batı’nın bize attığı en büyük kazık aslında biz bu konulara eğilmeyelim diye bizi boğmaları.FETÖ’yle, PKK’yla bizi boğuyorlar…