Şöyle bir bakın çevrenize… Sağlık problemleri olanlar sürekli bir iksir arayışı içinde… Yirmi dakikada cildi yirmi yaş gençleştiren kremler, bir saat içinde karın yağlarını 5 cm eriten müthiş etkili(!) sular, üç beş günde sizi fazla kilolardan kurtaran  şifalı(!) karışımlar, otlar vs. hakkında  insanların başını döndüren medya anonsları …

Evet hızlı bir çağda yaşıyoruz, kabul  ediyoruz ama bu kadar hız, özellikle de sağlık konusunda aşırı hız elbette felaket getiriyor. Yaşadığımız topluma dikkatlice baktığınızda gerek  yakın  çevrenizden  gerekse medyadan,  sağlık problemlerine veya hastalıklarına hızla çare bulmak isteyen insanların yaşadığı acıyı ve hüsranı kolayca görmek mümkün…

İnsan vücudunda olan biten her şeyin    kendine has bir oluşum süreci ve hızı vardır. Örneğin, hücreler kendilerine has belirli bir hızda yenilenir, sağlıklı bir bebeğin dünyaya gelmesi için belirli  bir süre gerekir. Aynı şekilde hastalıkların oluşması için de belirli bir süre gerekir. Hiçbir hastalık bir anda oluşmaz. Hücresel düzeyden itibaren başlayan birtakım bozulma süreçlerini takiben kendine has bir zaman dilimi içinde hastalık belirtileri ortaya çıkar.  Benzer şekilde  iyileşmek  için ve hastalık belirtilerinin ortadan kalkması için de belirli bir süre gerekir. Çünkü hasta olmak da, iyileşmek de tek bir  faktöre  bağlı değildir.

Kısaca ifade etmek gerekirse, sağlıklı olmak  bir süreçtir. Bu süreci iyi yönetebildiğimiz takdirde yaşam boyu sağlıklı olmaktan bahsedebiliriz. Bu süreci iyi yönetebilmek, süreci etkileyen birçok faktörü anlayıp bunlarla ilgili farkındalığımızı arttırmayı ve uygulamayı  gerektirir. Örneğin, sağlıklı olmak için beslenme şeklimiz ne kadar önemliyse, uyku ihtiyacını karşılamak da bir o kadar önemlidir. Dolayısıyla sağlıklı olmak için, bütün bu faktörlere her zaman önem vermek gerekir. Gereken önemi ve dikkati göstermeden sadece bir iksir arayışı ve kısa vadeli çözümler peşinde olmak, vücuda faydadan çok zarar verir.

İçeriğini tam bilmediğiniz karışımlar, fazla kilolara tek çareymiş gibi gösterilen obezite ameliyatları bunlara verilecek  acıklı örneklerdir. İnsan vücudu dışarıdan alınan iksirlerle çalışmaz.  Vücudumuz kendi iksirlerini yapıtaşımız olan hücrelerinde taşır. Önemli olan, bu iksirleri boşa harcamadan kullanabilmeyi bilmek ve   yaratılıştan  varolan bu muhteşem hazineyi koruyabilmektir. Bunu yapabildiğiniz sürece son nefese kadar sağlıklı, mutlu ve keyifli bir hayatınız olacaktır.

Yazarın web adresi: www.emineakin.com