“Bizi bu duruma düşüren, hizmet yapıyoruz diyerek vatana ve millete ihanet etmemize ve terörist olarak anılmamıza sebep olan hoca bellediğimiz şarlatan Allah belanı versin!”

Son günlerin gündemde olan konusu FETÖ mağduru olan vatandaşlar, memurlar veya çalışanlar!.. Gerçekten mağdur olan, onlarla alakası olmayıp da bir şekilde listeye dâhil edilmiş olanlar az da olsa maalesef ki var. Gönül ister ki hiç kimse mağdur olmasın. Ancak yapılan büyük bir temizlik, yapılmak istenen ise FETÖ’ye mensup herkesi devlet kadrolarından temizlemek ve devlete, millete bir daha zarar vermeyecek şekilde kökünü kurutmak!.. Ancak bu kadar önemli bir meselede her şeyi tereyağından kıl çeker gibi de halledemezsiniz. Bu mücadelede bazı riskler, sıkıntılar olacak… Önemli olan, bu sıkıntıların yaşandığı fark edildiğinde devletin ve devlet adamlarının nasıl bir tepki verdiğidir. Bu konuda ise yapılanlar, devlete olan güvenimizi daha da pekiştirir durumdadır. Çünkü başvurular ve şikâyetler incelenerek haksızlık yapıldığı düşünülenlerle ilgili tekrar göreve iade kararı da verilmekte ve hakları geriye dönük olarak ödenmektedir.

Peki, FETÖ üyesi olup da sonradan pişman olan yok mu? Onlara tekrar bir şans vermek gerekir mi? Benim bu zamana kadar yaptığım gözlemlerde FETÖ üyesi olup da pişman olan yok. FETÖ üyesi olduğu için devlet kadrolarından ihraç edilmiş adamlara ya da kadınlara bakıyorum, en küçük bir pişmanlık emaresi yok. “Bizi bu duruma düşüren, hizmet yapıyoruz diyerek vatana ve millete ihanet etmemize ve terörist olarak anılmamıza sebep olan hoca bellediğimiz şarlatan Allah belanı versin!” diyecekleri yerde hâlâ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretler ve küfürler yağdırıyorlar. Hâlâ başlarına geleni Reis’ten biliyorlar. Bunlar mağdur değil, hâlâ mağrur!.. Kibir paçalarından akıyor. Hâlâ kendilerinin seçilmiş kişiler, “Lanetullah”ın da ismet sıfatına mazhar olduğuna, hatası ve günahı olmayacağına inanıyorlar.

Durum böyle olduğu hâlde özellikle ana muhalefet partisinin “Vatandaşlar mağdur ediliyor.” teranesini sürekli gündemde tutmasının sebebi nedir? Bunun sebebi, FETÖ operasyonlarını da sulandırmak, buradan hareketle hükûmeti ve Reis’i köşeye sıkıştırmak… 246 şehit vermişiz, binlerce gazimiz var, FETÖ üyeleri ülkeye ihanet etmiş, ülkeyi birilerine peşkeş çekmeye kalkmış umurunda mı CHP’nin? Olur da vatandaş mağdur ediliyor diye millet, tepki göstermeye başlarsa CHP’ye de gün doğacak… Vatan, millet zaten CHP’nin umurunda değil. Varsa yoksa hükûmetin ve Reis’in itibarını azaltarak kendine oradan pay çıkarmak!.. Recep Tayyip Erdoğan zarar görsün de AK Parti iktidardan indirilsin de ülke batsın sorun değil…

Devletin, milletin yararına olduğunu düşündüğümüz bir meselede bir gün CHP’yi koşulsuz bir şekilde devletin ve milletin yanında görsek acaba bu mesele devletin ve milletin yararına değil mi ki diye düşünmeye başlayacağız. Yaptıkları ve yapmadıklarıyla bizi böyle düşünmeye sevk eden ise CHP’dedir.

Sözün özü, FETÖ soruşturmasını ve operasyonlarını sulandırmaya çalışan CHP’nin söylediği gibi -istisnalar olsa da- mağdurlar ordusu yok ortada!.. Mağdur değil, mağrur olan; kibri paçalarından akan FETÖ üyeleri cirit atıyor hâlâ ülkede!..