ABD Başkanı Trump ve yardımcısı Pence, Türkiye’yi‘FETÖ ve PKK destekçiliği’ suçlamasından yargılanan, 2 yıllık tutukluluğu ev hapsine çevrilen Papaz Andrew Brunson’ın iade edilmemesi durumunda geniş çaplı yaptırımlar uygulamakla tehdit etti.

15 Temmuz darbe girişiminde helikopter, uçak ve tanklarla 250 insanımızı katleden Feto (Gülen)’nun Türkiye’ye iade edilmesi için koliler dolusu belge gönderdiğimiz ABD, talebimizi “Bizde hukuk bağımsızdır, müdahale edemeyiz” gerekçesiyle reddetmişti. Aynı ABD hakkında çok ciddi suçlamalar bulunankendi vatandaşı Brunson’ınise yargılanması sonuçlanmadan, tehditlerle serbest bırakılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’den ABD’nin bu küstah tehdidine karşı sert cevaplar geldi. Türkiye’nin Washington’dan değil, Ankara’dan yönetilen bağımsız bir ülke olduğu net bir şekilde tekrar hatırlatıldı. 1960’tan bu yana her 10 yılda bir, milletin kendi hür iradesiyle seçtiği liderleri darbe ile deviren, başta IMF olmak üzere çeşitli küresel ekonomik aygıtlarıyla paramıza müdahale eden ABD, Erdoğan’ın 16 yıllık liderliğinde de boş durmamış, onun şahsında Türkiye’ye boyun eğdirmek için darbe dahil her türlü teşebbüste bulunmuştu. Elhamdülillah Türkiye bu yaptırımların her birinin üstesinden gelerek bağımsızlığına ve kudretine güç kattı. Ezcümle ABD’nin elinde uygulamak isteyip de geri durduğu bir yaptırım zaten kalmadı.

Her türlü cürmü işleyen Feto dünyanın gözü önünde Pensilvanya’daki lüks malikanesinde ABD tarafından himaye edilirken, Türkiye aleyhine casusluk faaliyetleri ile suçlanan Papaz Brunson’ın ev hapsine çıkarılması hata idi. Türkiye acilen bu yanlıştan dönmeli ve Brunson’ı tekrar cezaevine göndermelidir. Papaz Brunson, Soğuk savaş döneminde bolca takas tecrübesine sahip olan ABD’ye ancak Feto’nunTüekiye’ye teslim etmesi durumunda iade edilmelidir.

FETÖ terör örgütünün katlettiği 15 Temmuz şehidlerimizden Halil Kantarcı’nın “Şöyle gönül rahatlığıyla ‘Amerika kim lan!’ diyeceğimiz günleri göstersin Rabbim” sözünün en üst perdeden dillendirildiği günlere eriştik. 16 yaşında FETÖ’nün kumpasıyla 9 yıl zindanda alıkonulan Şehid Halil gibi, “Amerika kim lan!” diyen28 Şubat mağduru yüzlerce mahkûm da çeyrek asırdır zindanlarda af değil, yeniden adil yargılanma hakkı istiyorlar.

28 Şubat sürecinde uydurma deliller ve yalancı şahitlerin beyanlarıyla haksız yere 25 yıldır zindanlarda hayatları esir alınan, anne ve babaları hasretleriyle ahirete göçen kardeşlerimizin bu adalet feryadına daha ne kadar sırtımızı döneceğiz, görmezden geleceğiz? Önümüz Kurban Bayramı.. Gelin bu bayram anneler oğullarına, kızlar babalarına kavuşsun, bayram onlar için de bayram olsun. Zira ABD’nin taşeronu FETÖ’nün kumpasıyla zindanlara atılan tek bir mağdur demir parmaklıkların arkasında kaldığı sürece hiçbirimiz hakkıyla “Amerika kim lan!” diyemeyeceğiz.