Heyhat ömür dediğinde ne ki? Sanki bir ikindi gölgesi gibi…

Kıymetli dostlar yaklaşık 10 gün sonra ömür sermayemizden koca bir yılı daha geride bırakacağız. “Vay arkadaş ya.! Koskoca bir yıl, bu seferde yine hızlandırılmış kısa metrajlı bir film gibi gelip geçti ya…’’ dediğinizi sanki duyar gibi oluyorum.

Evet haklısınız aynen öyle de oldu…

Her zamanki gibi ne zaman başladı ne zaman bitti anlayamadık bile değil mi?

Lakin bilesiniz ki her ne kadar kişiye özel olsa da maalesef tekrarı yok bu filmin.!

Ama benim bugünlerde yine asıl anlam veremediğim şey; “Beş vakit ezan okunan güzel ülkemde Müslüman kardeşlerimizin yılbaşı telaşı…!’’

Ah benim gafil kardeşim…!

“Hem ölümden korkuyorum diyorsun hem de ömür sermayemden koca bir yıl daha gitti diye ser ser sevinip eğleniyorsun…!’’ Nasıl bir çelişki içinde olduğunun farkında mısın?

Ne diyeceğimi bilemedim şimdi…

Oysa dökülen her takvim yaprağıyla kabre bir adım daha yaklaşıyorsun.

Sen de çok iyi biliyorsun ki: “Müslüman yılbaşı kutlamaz! Yılbaşı Hıristiyan bayramıdır…!”

De hele sen bir Hristiyan’ın senin bayramını kutladığını gördün mü hiç? Peki o halde sen, neden onların bayramına kutluyor ve günahlarına ortak oluyorsun ki?

Allah aşkına onlara benzemek sana hiç yakışıyor mu?

Peygamber efendimiz, “Kim bir kavme benzemek isterse o da onlardandır.’’ diye buyurmuşken…

Bugün maalesef üzülerek şahit oluyoruz ki tüm İslam dünyasında da kutlanan bu yılbaşının “Bizim kültürümüzle, inancımızla, itikadımızla uzaktan yakından bir ilgisi yok’’ biliyorsun değil mi?

Bak kardeşim bilesin ki: “Türk milleti, asırlar boyunca kendi inanç, fikir ve kültürüne değer vererek yaşamış; onunla var olmuş ve onunla da yükselmiş bir millettir.’’

Hele bir de “Milli Piyango’’ idaresi tarafından her ayki rutinin dışında yılbaşına özel bir çeşit “Katmerli Kumar’’ organize ediliyor ya…! İnanın kahroluyorum… “Milli’’ kelimesinin “Piyango’’ kelimesi ile yan yana gelmesi inanın beni çok üzüyor. Devlet büyüklerimize bu vesile ile buradan seslenmek istiyorum; ‘’Lütfen yıllardır süregelen bu yanlıştan bir an önce dönün ve bu ve benzer kurumları bir an önce elinizden çıkarın…!’’ Dinimizin “Haram’’ kıldığı hiçbir şeyde devlet kurumlarımız olmamalıdır.! Devletimizin bir kurumunun “Piyangocu’’ rolünde böyle bir haramı “Milli’’ diyerek pazarlaması asla doğru değildir.! Bilesiniz ki “Haram olan Milli olamaz…!’’ Piyangonun ne İslami ne de ahlaki bir yönü vardır. Şüphesiz haramdır ve asla helal değildir. Bunları alanlar da satanlarda zinhar hayır göremez. Müslümanların piyango zilletine düşmesi ümmet için ayıptır ve dahi büyük bir kayıptır.

Cehennem, haram olan bir şeyin neticesidir. Kendisine sözüm ona güya resmiyet katmak için zabıta/bekçi gibi giyinip de “Ya çıkarsa…!’’ diye bilet satan kişilerden aldığınız her piyango bileti, bilesiniz ki cehenneme almış olduğunuz açık bir davetiyedir.

Ey evlatlarının boğazından haram lokma geçirmemekle sorumlu olan analar babalar! Deyin hele kumardan gelen parayı çocuklarınıza nasıl yedirmeyi düşünüyorsunuz…? Milli Piyango biletinden ikramiye kazanıp da perişan olan, dağılan, yıkılan aileler orta yerde durur iken…

Köşe yazıma Maide Suresi’nin 90 ve 91. ayetleri ile son vermek istiyorum: “Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz. Şeytan şüphesiz içki ve kumar yüzünden aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan, namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçersiniz değil mi?”

Vazgeçeceğiz inşallah değil mi?