Son iki haftadır aileler olarak çocuklarımızla yaz tatilinde neler yapabileceğimizle ilgili tavsiyelerde bulunmaya çalıştım. Bu haftaki yazımızda evlatlarımızın manevi eğitimi ve camilerimizin yaz faaliyetleri hakkında hasbihal etmek istiyorum.

İnsan çok yönlü bir varlıktır. İnsanda maddiyat ve maneviyat eşzamanlı gelişmesi gereken iki ana unsurdur. Yaşadığımız dönem sahip olduğumuz bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmayı varoluşumuzun zorunluluğu kılmaktadır. Bizi biz yapan milli değerlerimizin başında da dinimizin rehber kitabı Kur’an’ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamak geliyor. Çocuklarımız yaz Kur’an kursları sayesinde dini konularda da kendilerini geliştirmekte ve manevi olarak da yetişmektedirler. Çocuklarımızın, bu kurslarda Kur’an eğitiminin yanı sıra, dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetlerde de bulunmaları, çocuklarımızın camilerimize severek, heyecan duyarak gitmelerine vesile olmaktadır. Çocuklarımızda gözlemlediğimiz istendik davranışlar kurslarımızın ne kadar gerekli olduğunu ve önemli bir boşluğu doldurduğunu göstermektedir.

Geleceğimizin aydınlık yarınları olan yavrularımızın, birlik, dirlik ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç hissedilen günümüzde manevi yönden de yetişmeleri ve yetiştirilmeleri son derece önemlidir. Yavrularımızı bu kurslarımıza gönderelim ve bizzat ilgilenerek ne öğrenip ne öğrenmediklerini kontrol edelim, eğitimlerini geliştirmek için neler yapabileceğimizi düşünelim. Öğrendiklerini evde bize de okumalarını, anlatmalarını isteyelim. Doğru okumaları, mesafe kat etmeleri durumunda her fırsatta onları ödüllendirelim.

Kurslardaki eğitmenlerimiz ve hocalarımız da; göz bebeğimiz yavrularımıza şefkatle, güzel dinimizi en güzel örneklikle yaşayarak yavrularımıza öğretme gayreti içerisinde canla başla çalışmakta, emek harcamaktadırlar. Hepsine emekleri için teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Güzel ülkemizi elbirliği ile aydınlık yarınlara çıkaracağız inşallah. Toplumlar, nesillerini iyi yetiştirmeleri oranında huzurlu ve mutlu olurlar. İçte ve dışta sinsi hesaplar yapanların hesapları tutmasın diye evlatlarımıza sahip çıkalım, onları önemseyip birlikte zaman geçirelim. Unutmayalım ki zahmetsiz rahmet olmaz. Evlerimizde anneler-babalar olarak, camilerimizde imamlarımız-eğitmenlerimiz, okullarımızda öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı olan nesilleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki yarınımız bugünümüzden daha güzel olacaktır.

Herkese iyi tatiller dilerim…