Önceki gün Gaziantep’teydim. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’in projelerini anlattığı lansmana katıldım.

Gaziantep’e en son hatırladığım kadarıyla 8 yıl önce gelmiştim. Şehre girince şehrin tüm çehresi değişmiş gördüm. Kadın eli değmiş dedirtti bana.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Fatma Şahin’in lansmanı da oldukça ilgi gördü. Ekran görüntüleri ile anlattığı projeler göz doldurdu gerçekten de…

Fatma Şahin ile bire bir de sohbet etme imkânı buldum. Bu sohbette projeleri ile ilgili merak ettiğim soruları da sordum. Başkan Fatma Şahin’in… Bakın neler anlattı:

“Çare üreten bir şehiriz. Türkiye ortalamasının 3 katı ihracatımız var. Karkamış sınır kapısını bir yılda tamamladık. Şimdi günde 150 TIR geçiyor. ‘Gaziantep nodeli’ geliştirdik. Bu model ile güvcen ve enerji oluşturuyoruz, sorunlara hzılı çözüm buluyoruz. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği olmasa, bakanımız, vekillerimiz bu kadar hızlı bir araya gelebilir mi?

Son iki ayda sadece spor bakanımızın şehre getirdiği mali yatırım 127 milyon TL…  

2014 yılında başkan olduğumda yağmur yağmasaydı 14 gün sonra şehrin suyu bitiyordu. 2 milyonluk şehir susuz kalacaktı. Fırat akıyordu, biz bakıyorduk. Bunu çevirmemiz gerektiğini söyledim. 130 kilometre. Kolay da bir iş değildi. Yalnızca boru maliyeti 1 milyar TL. İçinden araç geçebilen çelik borular döşedik. Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi ve 2 yılda bitti. Şu anda yükselme havuzuna suyu bastık. 40 gün içinde musluktan su akmaya başlayacak. Bir yıl içinde bu projeden dolayı suyu yüzde 27 ucuzlattık. Susuzluk tehlikesini gördüğümüz için 2014 yılında GASKİ ekibimize bir proje hazırlattık.  Veysel Eroğlu’na ve ilgili diğer bakanlıklara gittik ve hızlı bir şekilde proje hayata geçti. Cumhurbaşkanımızın arkamızda çok sağlam durması ve bakanlarımızın da takibi.

Ongünde bir kapı kapı dolaşarak, bu işi sonuçlandırdık. Çözümün yüzde 80’i iletişim. Siyasette güven çok önemli. Bu kadar zorluğa rağmen bu başarılar ortaya konmasının en önemli unsuru güven ve istikrardır.

Turuzm, tarım, taşımacılık hedefi koyduk. Şimdi RumKale’de uluslararası su festivalleri düzenliyoruz. İşte Gaziantep’e denizi getirdik dediğimiz proje bu projemizdir.

Tabii Ciddi hibeler bulduk. Özkaynağımızın iki katı hibe bulduk. Japonya’dan, Avrupa’dan, Birleşmiş milletlerden… AB’den 200 milyon euro hibe geldi.

İyi projenin kaynak sorunu olmuyor. Dünyanın dilini iyi okumak gerekiyor. Çevre projelerine, akıllı şehirlere, engelliye, kadına çocuğa çok hızlı destek alınabiliyor. O dili iyi bilmeniz, projeyi üretmeniz ve kaynağa ulaşmanız gerekiyor. Proje ekibimiz çok iyi.

Cumhurbaşkanımız bu yılı Göbekli Tepe yılı ilan etti ama şunu söyledi, ‘Göbeklitepe ilan ediyoruz ama Gaziantep dahil’… Çünkü Şanlıurfa Göbeklitepe’yi tek başına kaldıracak kapasitede değil. Birde bu bölgesel kalkınma için çok önemli… Çünkü Şanlıurfa’ya gelen bir turist, mozaik hattında devam etmek istiyor. Zeugma’ya gelmek istiyor. Rumkale’yi, halfetiyi görmek istiyor. Burdan Hatay’a geçmek istiyor. Mardin Hatay hattında bölgesel bir kültür turizm altyapısı var. Bize bir milyon turist geldi bu yıl… Ama bunun yüzde 10’u yabancı. Yabancı saylısını yüzde 60’a çıkardığımızda burayı turizm açısından patlatacağız. Yapılamayacak birşey değil. Dolayısı ile göbeklitepe’deki patlama en çok bizi etkileyecek. Aslında Gap turizmi dediğimiz olayı yeniden canlandırmış oluyoruz.”

Hep söylüyorum. Yerel seçimlerde projelerin öne çıkması milletin yararına olan işlerin desteklenmesi gerekir. Gaziantep’e gerçekten de kadın eli değmesi Gaziantepliler için çok büyük faydalar getirdi. Yeni dönemde de Gazianteplilerin tercihi ile güzel projelerin devamını dilerim.

Selam ve dua ile…