Binali Bey ile CHP adayının yapacağı oturumu FOX spikerinin yöneteceğini duyunca gerçekten çok şaşırmıştım. Çünkü “Bu şahsın Cumhur İttifakı ve MHP’ye husumet besleyen tavrı açıktır, bilinmektedir. Tarafsız değildir, samimi değildir, yeterli hiç değildir. Kaldı ki FOX TV’nin yayın çizgisi de bulanık ve sorunludur” diyen Sayın Bahçeli ile inanın ben de aynı şeyleri düşünüyordum.

Şimdi sizlere burada programın formatının yanlışlığından, teknik ve estetik açıdan eksikliklerinden ve cevaplar için adaylara tanınan üç dakika garabetinden falan bahsetmeyeceğim. Tarafgir FOX spikerinin, daha programın başında CHP’nin adayını “Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” diye takdim etmesinden de bahsetmeyeceğim. Lakin dikkatimi çeken burnuma pis kokular getiren birkaç hususu burada sizlerle paylaşmak istiyorum. “Yalanı peynir ekmek yer gibi’’ söyleyen CHP adayının daha soru bitmeden, önceden hazırlayıp yanında getirdiği karton dövizleri kaldırıp soruları üç dakika içerisinde cevaplıyor olması dikkatimi çekmişti.

Belli ki derslerine iyi çalışmışlardı! Çünkü “Devletin valisine it, polisine şerefsiz diyen, karakol basıp polisleri tartaklayan, vatandaşa el kol hareketi çekip, basın mensuplarına efelenen’’ adayın kredisi iyicene tükenmişti. Bu son virajda 82 milyon karşısında zinhar çuvallamaması gerekiyordu. Hem zaten sıkışınca da spiker dostu ona yetişiyor, konuyu ya tevil ediyor ya da çarpıtıyordu. CHP adayının Binali Bey ile saniyeler üzerinden yaptığı pazarlık ve sululuklarda işin cabasıydı.. CHP adayı kendisine yöneltilen soruları sanki önceden bilircesine her soruya üç dakika içerisinde cevap verebiliyor iken sakin, dürüst ve mütevazı kişiliği ile ön plana çıkan Binali Bey, hem rakibinin saçmalamalarından hem de spikerin gereksiz müdahalelerinden dolayı projelerini anlatmaya bir türlü fırsat bulamadı. Kamuoyu ve İstanbul halkı “Mazbatayı alır almaz ilk icraatı İstanbul’un verilerini kopyalatmak’’olan, “FETÖ ile hiçbir tanışıklığım yoktur” derken bile yalan söyleyen, “HDPKK’nın ölümüne desteklediği’’ sahte imajlı CHP adayından bir özür bekliyordu.

Özür bir tarafa meğer FOX spikeri ile CHP’nin adayı programdan üç gün önce Taksim’de bir otelde buluşmuşlar ve 46 dakika otelde diz dize konuşmuşlar. Sayın Devlet Bahçeli tespitlerinde yine haklı çıkmıştır. Kurulan tezgâh ortaya çıkmıştır ve yapılan şey düpedüz sahtekârlıktır. Pis bir algı yürütülmüş kamuoyu yanıltılmıştır. Milletin aklıyla zekâsıyla dalga geçilmiştir. Kimin soruları aldığı kimin kime soruları verdiği henüz belli değildir. Lakin “31 Mart’ta oyları çalınan Binali Bey’in, bu sefer de soruları çalınmıştır.’’ Bilesiniz ki, verilerin kopyalanması gibi soruların çalınması da bir FETÖ taktiğidir.

Kıymetli dostlar demem o ki, zaman kırgınlıkların küskünlüklerin zamanı değildir. Zaman, Binali Bey’in yanında durma “Fatih’in emaneti, gönlümüzün başkenti İstanbul’a sahip çıkma zamanıdır.’’ Zaman, darbecilere alkış tutanlara ve merhum Mursi üzerinden Cumhurbaşkanımıza mesaj verenlere ders verme zamanıdır. Haydi Bismillah…

Selametle…