Önümüzdeki pazar günü nasipse sandıklara gidiyoruz ve il ve ilçelerimizi 5 yıl yönetecek olan belediye başkanlarını seçiyoruz. Aslına bakılırsa sadece basit bir belediye seçimi ve benim 5 yıl boyunca hiç gitmeyeceğim il ya da ilçenin belediye başkanının kim olduğu ile ilgilenmemin gereksiz olduğu bir seçim bu. Bu bakımdan en fazla oturduğum ilçe ve il bağlamında beni ilgilendirebilir. Ama CHP sayesinde böyle olmaktan çıkıyor işte.

Her bir vatandaş hür iradesiyle çalışkan, halka tepeden bakmayacak, onlarla iç içe olan merkezi idare ile halk arasında köprü olarak problemlerine hızlı ve yerinde çözümler üretecek, sosyal ve kültürel alanda muhitini doyuracak faaliyetler ortaya koyabilecek vizyoner, misyoner duruşlu olduğuna inandığı bir namzeti başkanı olarak seçecek. En fazla oyu alan da mahallesini beş yıl yönetmeye hak kazanmış olacak.

Buraya kadar her şey normal iken CHP ve diğer işbirlikçileri konuyu beka meselesi haline getirdiler. CHP gitti geldi dedi ki; biz bu seçimleri alırsak AK Parti’nin çöküşünü başlatmış olacağız. Bunun için de her yol mübahtır. FETÖ’yle ittifak kurarız, PKK ile ittifak kurarız, CIA ile, BND ile, MI6 ile irtibat kurarız ve bu seçimi alırız. Alamaz isek uzun bir süre daha bize iktidar yüzü yoktur. Konuyu bu derece global hale getiren ve kendi iktidarları için her türlü şer ittifakıyla hareket etmekten çekinmeyen CHP’dir. Aynı CHP kendi bekası için ülkenin bekası ile oynamaya kalkışıyor.  

Hal böyleyken AK Parti tarafından, madem beka meselesi içindeyiz meseleyi seçmenimize doğru dürüst anlatalım deniyor. Sonra CHP dönüp bu basit bir belediye seçimi bunun neresinde beka meselesi var deyip sıyrılmaya çalışıyor. İşte bu aymazlıkta gelinen son noktayı gözler önüne seriyor.

CHP’nin kurduğu ittifakları, kirli ilişkileri ve yerel seçimlere bağlanılan ümitleri gören AK Parti ise doğal olarak konunun bir beka meselesi olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kaldı.

Beka meselesidir evet. Güçlü Türkiye, sadece Türkiye için bir beka meselesi değildir. Güçlü Türkiye, Türkmenistan için, Azerbaycan için, tüm Kafkaslar için beka meselesidir. Güçlü Türkiye, Afrika için, Uzakdoğu Asya için de beka meselesidir. Tüm coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar için de bir beka meselesidir.

Türkiye’nin istikrarını kaybetme ya da sadece olumsuz etkilenmesi durumunda bile dünyanın herhangi bir yerinde Müslümanlar’a baskılar artıyorsa istikrarı, büyümeyi, üretimi ve gelişmeyi durduran her türlü mesele beka meselesidir.

Bu bakımdan da milletimizin ilk olarak çözmesi gereken beka meselesi CHP meselesidir.

Bilvesile 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde millete hizmet için gerçekten mücadele edecek her bir belediye başkan adayına canı gönülden başarılar diliyorum.