Bakın yarın seçim var… Siz hâlâ kararınızı veremediyseniz size yardımcı olayım… Zira köprüden önceki son çıkıştayız… Beni dinlediniz dinlediniz, sonra başka çıkış şansınız olmayacak ve köprüyü geçene kadar -beş yıl boyunca- ayıya dayı demek zorunda kalacaksınız… O zaman ben size bir resim çizeyim, kararı siz verin:

Şöyle geriye baktığımda ne büyük sorunlarla boğuşmuşuz. Çözümü o kadar basit meselelerde biz millet olarak ne büyük sıkıntılara katlanmışız. Biz müstahakız demek ki bu sorunları yaşamaya. Yüce rabbimin büyük, eşsiz bir lütfu olan yanı başımızdaki değerlerin farkında olma sen… Hâlbuki şak diye söylenen sorunu tak diye çözüme kavuşturacak bir Kılıçdaroğlu, İnce, Akşener, Demirtaş, Temel emmi nasip etmiş yüce Mevlam bize… Hanginizi kendinize yakın buluyorsanız onu seçin, diğerleri arkanızda olacak!.. Bugüne kadar yaşadığımız her sorunun tek kaynağı, çözümü bu dâhilerde aramamış olmamızdır. Bu konuda şaka falan yaptığımı sanmayın, alınırım valla. Artık bu kanaate vardıktan sonra bir tüy gibi hafifim… Tüm dertlerimi unuttum. Ülkemin geleceği adına tüm endişelerim hidrojen gazı ile doldurulmuş balon gibi uçtu gitti. Artık siz de açın gözünüzü, dertlerinizden kurtulun!..

Birikmiş borçların varmış, faturalar çok geliyormuş, ne gam! Çözüm Kılıçdaroğlu!..

Onlarca yıldır çalışıyorsun bir evin bile yok mu? Dert etme! Temel sağlam, emmime güven sen!..

Ülkede anarşi sorunu mu var? Takma kafana! Demirtaş çözer!..

Güçlüler, güçsüzleri mi eziyor? Akşener’i bilmiyor onlar!..

Tavuğunuz yumurtlamıyor mu? Artık altın yumurtlayacak; eski öğretmen, yeni çiftlik sahibi Muharrem İnce’ye bırakın!..

Sevdiğiniz kız size “abi” mi dedi? Bundan böyle “tabii” diyecek…

Ülkeden burnunuza kötü kokular mı geliyor? Burnunuz, o kokuya alıştırılacak!

Nasıl mı? İşte olmadı yine! Başta o kadar girişi boşa mı yaptık? Her derdin devası, gönüllerin sefası, muhalif liderlerimiz sayesinde tabii ki!.. Bize söyleyemeseler de dile getiremedikleri, kendilerinden bile sakladıkları çözüm önerileri var. Hâlâ kaynak ve proje sorarsanız çok bozulurum.

Siz CHP’yi her sorunun kaynağı, Kılıçdaroğlu’nu sermayenin oyuncağı, Kemalizmi terakkiye ayak bağı; Akşener’i FETÖ’nün Truva Atı, Demirtaş’ı terör örgütünün taşeronu, Temel emmiyi Erbakan Hocamızın kemiklerini sızlatan mirasyedi görüyorsanız siz iflah olmazsınız.

En azından Demirtaş’a, barışın ve huzurun teminatı partisine atın oyu, o da size molotof nasıl atılır öğretsin. Kendi kardeşlerin nasıl katledilir, halkların kardeşliği deyip Hakk’a ve halka nasıl düşman olunur, ufacık çocuklar dağa nasıl kaldırılır, barış güvercini görünüp leş kargası nasıl olunur uygulamalı anlatsın!..

Bütün bu sözlerim hâlâ sizi temin ve tatmin etmediyse şayet, alternatifim var. Ama bu partiye oy verirseniz şu felaketlere hazır olun:

Paranızdaki gereksiz sıfırlar atılarak matematiğinizi geliştirmenizin önüne geçilir.

Okullara, devlet dairelerine başörtülüler alınıp kamusal alanın namusu kirletilir(!)

Evinize kadar doktor gelip sizi muayene eder, hasta olma zevkinden sizi mahrum bırakır.

Yerli uçağınız, helikopteriniz, uçak geminiz, otomobiliniz olur; böylece sizin Avrupalı ve Amerikalılarla ortak özelliklerinizin azalmasına sebep olup onlara gıptayla bakmanızın önüne geçilir.

Binlerce kilometre bölünmüş yol yapılır, rahat rahat kaza yapma şansını kaybedersiniz.

Her ile havaalanı yaparak uçağı havada görmeye alışmış biz orta sınıfa uçağa binme imkânı verip gözümüzün yükseklere çıkmasına sebep olur.

Üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, Marmaray vb. hizmetlerle çıta yükseltilerek kibrimizin artmasına; hızlı trenlerle göçün hızlanmasına sebep olur.

Üç kuruş için IMF ve Dünya Bankasına el açmaya alışık tevazu sahibi devleti; şimdi onlara borç verebilecek, yoksul ülkelere sınırsız yardım edebilecek duruma getirerek kibirli bir devlete sahip olmanıza yol açar.

Bunların bize yaptığı kötülükler(!) saymakla bitmez ki!..

Bütün bu sözlerim sizi temin ve tatmin etmediyse şayet, alternatifim kalmadı maalesef…

Ama hep bunlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kadrosunun suçu!.. Beklentileri artırdılar, çıtayı çok yükselttiler. Beklentileri karşılayabilen var, karşılayamayan var; o çıtadan atlayabilen var, atlayamayan var! Vermeyince Mabud, ne yapsın Kılıçdaroğlu, İnce, Akşener, Demirtaş ve Bilge Başkan(!) Temel emmi!!!

O zaman Erdoğan istifa ya da oylar AK Parti’ye ve Reis’e!.. Sonuna kadar onlardan istifade…

Benden söylemesi köprüden önceki son çıkışı kaçırmayın… Sonra çok vurursunuz başınızı taşlara… Köprüyü geçene kadar -beş yıl boyunca- ayıya dayı demek çok zor gelir size…