Her medeniyette kendilerine özgü bir medeniyet telakkisi vardır.

İslam medeniyetinin merkezi, “İlim telakkisidir”; ilim telakkimizin kaynağı “Mutlak İlim”dir… Tüm ilim mecralarımız Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in  bize bıraktığı sünneti seniyye’ye ulaştırır… Böylece Mutlak İlimle kesintisiz irtibat oluşur… Vardığımız ana kalp, bizim hayat kaynağımızdır…

İlim telakkisi ve onun hayat bulduğu bilgi telakkisi veya evreni, hem İslam’ın kendisidir hem de tüm İslami verimlerin mücmel adıdır. Onun içindir ki, ilim telakkisi; medeniyetimizin tekrar dirilişinin ve dirilişi kendi merkezinde yaşayabilmesinin ve yaşatabilmesinin mukaddimesidir.

İslam medeniyeti, tarihte birçok saldırılara ve geçici de olsa birçok işgallere maruz kalmıştır… Bu olayların tezahür etmesi göze alınırsa islam medeniyeti “ilim, irfan ve hikmet” ufkunu kaybetmediği için yok olmamış; tekrar dirilmeye, şahlanmaya ve ümmetin hayat Merkezi olmaya mahkum kalmıştır. Kadim zamanlarda medeniyetimizin ilim telakkisini ve kalbini tehdit edici taarruzlar olmuştur. Bu sıkıntıların en çok zarar verdiği olaylardan birisi, Halife Memun döneminde Yunan felsefesinin Arapçaya çevrilmesiyle beraber başlayan felsefi tarz düşüncenin taarruzudur. Bu taarruz; İslam’ın ilim telakkisi olan “Ehl-i Sünnet’in” ve Ehl-i Sünnet’in inşa ettiği “fıkıh, kelam ve tasavvuf” ilimleri tarafından engellenebilmiştir.

Bizlerin ilim telakkisi, İslam’ın inşa ettiği büyük insanlar olan Alim, Arif ve Mütefekkirlerin ilim yolculuğu ile hayat bulmuş ve devam edebilmiştir.

*

Gümümüze gelecek olursak yine Alim, Arif ve Mütefekkir şahsiyetler olmadan onların ilim telakkileri ile ilerlemeden önümüzdeki ehli bidat akımları def edebilmemiz mümkün değildir. Tıpkı Halife Memun döneminde yapılan Yunan Felsefe Akımı gibi içimize sızmış bir FETÖ’nün engellenmesi ancak ehli sünnet ulemaların ve onların omuzlandığı ilim telakkisi ile engellenebilir. Kendi zamanında doğan her ehli bidat akımın engellenmesi kendi zamanının ulemalarının ve onların ulvi gayretleri ile reddiye, tenkit v.b. edilerek sapık oldukları insanlara açıklanarak engellenmiştir. Günümüzde ise FETÖ yapılanmasını veya bir isim takacak olursak SAPIK FETÖCÜLER’i engellemek ancak günümüzdeki islam alimlerinin bir arada bulunması, reddiye v.b. belgeler ile insanlara sunması ve FETÖ’nün cemaat adını kullanarak yapılanmaya nasıl çalıştığı anlatılmalıdır.

Unutmayın! FETÖ BİR CEMAAT DEĞİLDİR. CEMAAT ADINI KULLANARAK EHLİ SÜNNET OMURGAYI VE MEDENİYETİNİ ÇÖKERTME GAYRETİNDE BULUNAN BİR Terörist grubudur.

Vesselam.