Erkeğin, karısının önünden yürümesi; kadını küçük gördüğü, kendisini ondan büyük gördüğü için değildi. Eskiden çok fazla savaş olurdu ve her savaş sonucunda dul kalan kadın sayısı artardı. Kocasının yasını tutan kadın her zaman çok fazlaydı. Kadınlar; nispet gibi gözükmesin diye, kocasını yeni kaybetmiş kadın görüp de üzülür diye kocasının yanından yürümezdi, sokakta sanki karı koca değillermiş gibi art arda belli mesafede yürürlerdi.

****

9 yaşında evlilik mevzusu zannedildiği gibi çocuk evliliği değildir. O dönem, ki uzun yıllar boyunca, Arap toplumunda geleneğe göre kızların yaşı ergenliğe girdikten sonra sayılırdı. Yani dokuz yaşında evlenmiş bir kız, bugün bizim toplumumuzda olsaydı, 19-20 yaşlarında olacaktı.

****

Eskiden kadınların hamile olduklarını gizlemesi zannedildiği gibi ayıp olarak algılanması, kadınlara karşı yapılan bir ötekileştirme anlayışının sonucu değildir. Belli dönemlerde özellikle salgın hastalıklardan dolayı bebek ölümleri çok fazlaydı. Hamile kadınlar; bebeği ölmüş bir kadının veya çocuğu olmayan bir kadının görüp üzülmesinden endişelenirdi.

****

Fatih Sultan Mehmet, zannedildiği gibi babasına “Eğer padişah sensen tahtının başına geç. Eğer bensem emrediyorum tahtının başına geç” şeklinde bir mektup yazmamıştır. Bu bağlamda bir delil, belge yoktur. Bu mektup dilden dile yayılmış bir şehir efsanesidir. Bilakis, Fatih kendine güveni tam olduğu için tahtta kalmak istemiş, babasının geri dönmesini istememiştir.

****

Mustafa Kemal, Çanakkale’de başkomutan değildi. Çanakkale Savaşı’nda Başkomutan Enver Paşa’ydı. Kemalist tarih Enver Paşa’sız bir Çanakkale savaşı yazdı ve Mustafa Kemal’i de kâğıt üstünde başkomutan yaptı.

****

Suud Kralı’nın Peygamberimizin mezarını yıktırmak istediği ve M. Kemal’in “Yıkmaya çalışırsan ordularımla gelirim” şeklinde bir telgraf çektiği uydurmadır.

****

Malum fotoğrafta Mustafa Kemal’in masasında dünyanın tüm devlet başkanlarının olduğu bilgisi uydurmadır. Dünyanın tüm devlet başkanları hiçbir zaman aynı anda Türkiye’ye gelmemiştir. Fotoğrafta sadece 14 Rus temsilci ve onların eşleri vardır.

***

Mimar Sinan, Mihrimah Sultan aşkı da, malum cami hikâyesi de uydurmadır. Mimar Sinan, Mihrimah Sultan’ı bir kez olsun görmemiştir bile.

****

Mustafa Kemal’in karlar üstünde çekilmiş fotoğrafı, zannedildiği gibi savaş esnasında yorgun kalıp da dinlenirken çekilmemiştir. Fotoğrafçıyla Mustafa Kemal arabayla yola çıkmış, uygun buldukları yerde durmuş, Mustafa Kemal malum fotoğraftaki pozu vermiş, fotoğrafçı da çekmiştir. (İsteyenler internette arabadan inerlerken ki fotoğrafını da görebilirler. Bulamayan mesaj atsın, ben seve seve gönderirim.)

*****

Che’nin Nutuk okuduğu fotoğraf uydurmadır.

****

Abdülhamit’in hatıra defteri yoktur.

****

Yavuz Sultan Selim’in küpeli olan, her yerde karşımıza çıkan fotoğrafı gerçek değildir. Fotoğraftaki kişinin Şah İsmail olduğu söylenmektedir, ancak bu da kesin bilgi değildir. Kesin olan bilgi bu fotoğrafın Yavuz Sultan Selim diye Topkapı’da bile asılı olduğudur!

***

İlave 1: Bidon kafalı, söylediği gibi dürüst bir gazeteci değildir. Salih Mirzabeyoğlu’nun işkenceli fotoğraflarını “kapıya çarptı, merdivenden düştü” gibi yalanlarla haber yapmıştır!

İlave 2: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, insan haklarını savunmaz. Ezilmiş, sömürülmek istenen, Müslüman ve Türk ülkelerde; hainleri, teröristleri savunur. Örneğin hiçbir 28 Şubat mağduru için serbest kalsın demez, Selahattin Demirtaş için der. Bir sene kalmaz, muhtemelen FETÖ’cülerin de serbest kalması gerektiğini söyleyecekler.

İlave 3: İsrail bir ülke değildir, bir devlet değildir. İsrail bir teröristtir. Netanyahu da bir devlet lideri değildir, bebek katilidir!

İlave 4: 21. yüzyılın Büyük Türk şairi Ah Muhsin Ünlü değil, Süleyman Unutmaz’dır.