FETÖ kaçakları kıtalar arası kol geziyor… Steril olmayan ortamlarda yuvalanan bakteriler gibi çoğalmayı başaran FETÖ mensupları, 15 Temmuz hezimetlerinin ardından uluslararası gayret ve destekle kaçacak yer, yol, delik arıyor.

Ricat etmeyen, adalete teslim olmayan, hainlikte ısrarlı teröristler son zamanlarda Bosna’yı mesken tutmuş durumda!

Evet, Bosna vatansız FETÖ için biçilmiş kaftan. Yandaşları, sırdaşları, yardım ve yataklık eden şakirtleri vasıtasıyla pek çok FETÖ mensubu soluğu Bosna’da alıyor.

Örgüt mensuplarının Balkanları, daha ziyade Bosna’yı tercih ediş sebeplerinin başında ekonomik yaşam, birinci sırada yer alıyor. Çünkü Bosna, diğer Avrupa ülkelerine nazaran çok daha ucuz.

İkinci sırada, FETÖ’nün Rusya’nın kol kanat gerdiği Sırplar ve Almanya’nın koruyup kolladığı Hırvatlarla ortak paydalara sahip olması!

Üçüncü sırada ise diğer Avrupa ülkelerine ve Kanada’ya geçmek için atlama taşı olarak Bosna’nın coğrafî konumunun müsait oluşu.

Ata yadigârı bu coğrafyadan gelip geçen FÖTÖ mensuplarından ziyade Bosna’da kalanların vatandaşlık hakkı alma süreçlerinin izini sürüyorum. Bosna-Hersek vatandaşı olmak için ya eğitim görüyor, ya ticarî kurum işletiyor yahut uluslararası görevlendirme yeterliliğine sahip olmak gerekiyor. Peki FETÖ kaçakları görevlendirilmediyse, eğitim görmüyorsa, ticarî bir kuruma sahip değilse vatandaşlık hakkını nasıl mı alıyor?

Efendim, FETÖ Bosna’da vitrin değiştiriyor! Eğitim sektörüne tutkuları kafeteryacı olma heyecanıyla yer değiştiriyor. Bosna’da son zamanlarda mevsimin kış ve işsizlik hacminin yüksek olmasına rağmen açılan kafeteryalar, vatandaşlık hakkı ve çalışma izni için paravan olarak kullanılıyor.

Bir diğer açık kapı ise Sırp, Hırvat ve FETÖ sempatizanı Boşnaklar vasıtasıyla resmî kurumlardaki bariyerlerin aşılması…

Demiştik ya ortak inanç, ortak kavga ve ortak hırsları FETÖ’yü Haçlılarla Bosna’da kardeş eyliyor.

Halbuki Bosna-Hersek Federasyonu’nda Müslüman Boşnaklar’ın lehine bir kararın geçmesi Dayton Antlaşması gereği hayli zor diye biliyorduk. Söz konusu Haçlı birlikteliği olunca meğer öyle olmuyormuş. Haçlılar birbirine zoru kolay, darı geniş, olmazı, olur eyliyormuş!

Bu yazım Dışişleri Bakanlığımızın dikkatini çeker mi bilemem!? Ola ki çeker ise, vatansız FETÖ’nün Bosna’yı vatan edinme gayretlerine acilen tedbir geliştirmelerini hassaten diliyorum.

Öte yandan FETÖ’nün okullarında iyi niyetlerle eğitim gören Müslüman Boşnak ve Türk öğrenciler için yeni okulların açılmasını, Türk bayrağının örgütten azade açılan Türk okullarında göndere çekilmesini bekliyorum.

Haçlı zihniyetini bir araya getiren “Haç” aşkına inat, Avrupa’nın tam ortasında soluk alan Müslüman Boşnaklarla yan yana durarak, sırt sırta vererek “Hilâl” aşkına birlik olmak gerek!

Bosna’nın nehirlerine haçlıların zulmünü yeniden sormak gerek.

Bosna’yı FETÖ’ye, dolayısıyla Sırplara ve Hırvatlara yani ki Haçlılara yâr etmemek gerek.

Büyük bir gayretle, onlara adaleti götüremiyorsak, gözümüzü kırpmadan onları adalete götürmek gerek!