Sanırım baya uzun bir zaman oldu, muhalif arkadaşlara çeşitli açılardan bakmayı göstermeyeli. Niye mi öyle diyorum? Çünkü bu muhalif arkadaşlar nobran ve dik kafalı adamlar. Düşünme noktasında problemleri olan adamlar. Görürler ve devrim adına susarlar, susarlar, susarlar… CHP’nin başında hala meşruiyet sorunu bulunan bir genel başkana nasıl olurda ses çıkarmazlar diye kendi kendimi yiyip tüketiyorum. Hani devrim hani dava?

Biliyorum hala umutları var. Sol’a yeni bir lider gelecek ve Sol’u toparlayacak diye. Umutlarına selam olsun(!): ama umut; evli adamla beraber olan kadın işidir. Eşiyle yıllardır yatakları ayrıymış denir. Çocuklar için boşanamıyorlar denir. Umut; okulun en güzel kızına aşık taşralı oğlan işidir. Bir gün ne kadar delikanlı olduğunu anlayacaktır hanım kız.. Bazı umutlar yanıltır, aklı sakatlar. Umuda kapılanın gözleri gör olur sıkça. Salt umut etmeyin ey Solcu cenah. Umutla umutsuzluk arasında bir yerde mütevekkil ve kayıtsız olmak gerek. İnananlarınız mütevekkil, inanmayanlarınız ise kayıtsız olmalı. İnanmayanlarınız mütevekkilde olabilir o daha bir hoş olur tabi.

Sol entelektüel diyebileceğimiz kitle Sözcü muhalefetiyle ve onların tabiriyle göbeğini kaşıyan bidon kafalı AK Parti seçmenini eleştiriyor ve küçümsüyor. Ama hiç bidon kafasız CHP kitlesine laf etmiyor. Muhallebi muhalif kendine toz kondurmuyor. Peki bu entelektüel koyunlar ne zaman akıllanır? Hala bu bidon kafasız kitlenin bir sosyalizm inşa edeceğine inanan var mı?

Ol mahiler ki CHP içredirler, CHP’yi bilmezler. Biraz anlatayım ben onlara o zaman CHP’yi. FETÖ ve ABD ilişkisi gibi Almanya’nın ve AB’nin CHP içindeki etkisi ve adamları tespit edilmeli. Mezhepçi ve radikal sol grupların saldırısı altına kalmadan (!). CHP’nin görünmeyen/fark edilmeyen bu misyonu bir Sol hattın sonunun hüsran olduğuna delalet eder.

Muhafazakâr kitle ve partiler, sosyal değişmeler konusunda nasıl daha dinamik ve değişime daha açık ise Sol ve CHP’de o derece sabit fikirli ve statiktir. Sürekli imtiyazlı bir zümre gibi davranıyor ve tepki çekiyor. Toplumun orta ve alt kesimindeki büyük çoğunluğa küçümseyerek bakıyor. Tabiatıyla kaybediyor. CHP’liler Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına ve seçmenlerine gerçek anlamda saygı duyup değer vermedikleri sürece hiçbir seçimi kazanamazlar. Sen; seçmeni bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, koyun diye aşağılarsan kibrinin bataklığında boğulursun. Bu sebeple siz CHP’liler boşuna beklemeyin seçim kazanacağız diye. Bu “bidon kafasız” kitleyle kaybetmeye mahkûmsunuz.