FETÖ; esas ihaneti ve darbeyi dinimize yapmaya çalıştı. Tarih; başlarına gelen büyük belalardan ders çıkarabilen ve tekrarını sonraki nesillerden koruyabilen milletlerin dirilişini ya da silinişini bizlere bildirmekte ve bu sureci değişik şekillerde anlatmaktadır.

Her musibetin, belanın failleri olduğu gibi bunlara safiyetle yada ihanetle destek olanların varlığı da kaçınılmaz bir gerçektir. Moral değerler ister menfî ister müsbet olsun her durumda gerekli, hatta en elzem husustur.

15 Temmuz alçak darbe ve işgal kalkışmasıyla ilgili planlama ifa etme ve sonuçlarıyla ilgili pek çok şey konuşuldu, konuşuluyor, yazıldı ve hâlâ yazılmaya devam ediyor, etmelidir… Ancak ihaneti yapan, hayata geçiren insanların iç dünyalarının anlaşılması onları bu duruma sevk eden saiklerintespiti geleceğimiz açısından önemli ve düşündürücüdür.

İhanet şebekesi acımasızca masum halkın üzerine ateş ederken bunu dini ve imâni bir görevi yerine getiriyorcasına yapıyorsa, burada bizim hain, münafık FETÖ’nün bu mükemmel dini nasıl bozduğunun, neleri nasıl anlattığının ve bunların ne kadarının hâlâ toplumumuzun hafızasında yer işgal ettiğinin belirlenmesi, bu tahribatın giderilmesi için sürekli anlatılması gerekmektedir.

Şu sıralarda tüm gündemimiz kamuda görevli FETÖ mensubu olduğuna inanılan kişilerin atılması, şirketlere el konulması, para transferleri vs… Eğer bizler kutsal kitabımızı yorumlama, hadisleri anlama metodolojilerini bu hain şebekenin sözde âlimlerinin son 15-20 yılda ortaya koydukları prensiplerden ayıklamazsak, gelecek kuşakların islam’ı anlama ve yaşama biçimlerine sadece şaşkınlıkla bakar kalırız.

Zira ikbal derdi ile mustarip olanların gözle görünenin haricindeki olaylarla  mücadeleye girmeleri söz konusu değildir.O halde bu işi diğer vakıf, dernek, cemaat, tarikat vb…Ne dersek diyelim bu tür sivil toplum kuruluşları sabırla, nazikçe ilmî ve akli prensiplerle anlatmalılar ki FETÖ haininin toplumsal hafızamıza soktuğu herzelerden toplumumuzu kurtaralım. Bu husus FETÖ üyelerini atmaktan, tutuklamaktan şirketlerine el koymaktan daha önemlidir.

Eğer dinimizi seviyor, hizmet etmek istiyorsak, gerçek hizmet yüce dinimizi, “diyalog” gibi isimler adı altında, biraz Hristiyanlık, biraz Yahudilik, biraz oradan, biraz buradan malzemelerle yavaş yavaş değiştirip, Türk milletinin uğruna yüzyıllardır canını malını verdiği din olmaktan çıkarma gayretine dur diyelim. Onların hainlikleri top tüfek atmak değil, asıl ihanet ehli sünnet inancını ehli sünnet dünyayı kendilerine muti hale dönüştürmek için dinimize  yaptıkları çıkarma ve ilavelerdir. Tüm cemaatlerimizi bu konuya ihtimam göstermeye davet ediyorum.Birliğimizin en büyük harcı olan islam’ı bize geldiği gibi gelecek nesillerimize taşıyalım.

Yazıyı kutsal kitabımız Kur’anı Kerim’den bir ayetle sonlandıralım.”Ey iman edenler, Eğer Allah’ın davasına yardım ederseniz, O da size yardım eder ve adımlarınızı sağlamlaştırır. (Muhammed Suresi-7)