OHAL ile bazı belediyelere kayyım atandı. Atanan kayyımlar Mülki İdare Amirleri’nden yani vali ve kaymakamlardan atandı.

Ne oldu?

Mülki İdare Amiri hem asli görevi olan valilik, kaymakamlığı yürütürken aynı zamanda belediye başkanlığını da yürütmeye devam etti.

Vali ve kaymakamları bilmeyenler yazının başlığında bulunan ‘Kaymakamdan belediye başkanı mı olurmuş?’ sorusuna cevap aradı.

Ama bugün gelinen nokta gösterdi ki Mülki İdare Amiri’nden on numara başkan oluyormuş.

Diyarbakır halkı yıllardır görmediği hizmeti gördü.Mardin’de öğrenciler devlet imkânının ne olduğunun farkına vardı.Ağrı’nın ilçesinde terörü desteklediğinden şüphelenilen kişilerin desteklerine el konuldu.Tunceli’de vatandaş devletin şefkat yüzünü gördü.Lice’de belediye işçileri ikramiyenin ne olduğunu anladı.Sur’da mermiler uçmuyor, onların yerini çocukların uçurtmaları aldı.Siirt’te Hoş Geldin Bebek projesiyle 1500 aileye yardım yapıldı.Erciş’te yapılanlar aldı başını gidiyor.Nusaybin’de Kızıltepe’de yapılan sosyal projeleri anlatmaya kelime yetmez.

Kayyım atanan belediyeleri incelerseniz değişimi fark edersiniz.

Burada kayyımlar ile şehirlerin değişen yüzünü yazmak değil amacım, kayyımlar ile vatandaşa verilen değer. Gönül ister ki önümüzdeki seçimde kayyımlar aday olsa ve geçici bu hizmetleri atanmış olarak değil, seçilmiş olarak devam ettirseler.

Yani, evet kaymakamdan bal gibi başkan oluyormuş.

** 

CHP’li vekilin SİHA acizliği

SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) için biliyorsunuz CHP’li vekil sivillerin öldürüldüğünü iddia etmiş ardından genel başkanı da bu akıntıya su taşımıştı.

Sivil dedikleri piknik yapan teröristler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konuda “SİHA’dan incinen vekile genel başkanı derhal ağzının payını vermeli” diye açıklama yaptı ama öyle bir genel başkan olmadığı için pay kısmını es geçelim biz.

Lakin SİHA’lar ile teröre vurulan darbeyi CHP’li vekil Gürsel Erol “Bu terörle mücadelede bir eylem şeklidir” diyerek en net cevabı vermiş oldu.

CHP içindeki bazı vekiller bu SİHA’lardan daha ne kadar rahatsız olur diye bir soru aklımıza gelirse bunun cevabı şu olur ancak. SİHA’ların öldürdüğü terörist sayısı ne kadarsa rahatsızlıkları o kadar olur.