Hatırlayacağınız üzere 17 Mart’ta UEFA son onaltı turunda Braga ile oynanan ikinci maçta katil Ivan Bebek’in bıraktığı izler ve hasarlar bunun yanında UEFAfairplay çerçevesi adı altında getirilen transfer kısıtlamaları kurada Fransa’nın köklü kulübü Monaco ile eşleşmesi temsilcimiz Fenerbahçe için ortada olumlu konuşabileceğimiz pek de birşey bırakmamıştı işin doğrusu.

Birde UEFA ayağında her ne hikmetse Fenerbahçe’ye karşı çok özel bir tavır var sanki. Şimdi içinizden biri diye bilir ya kardeşim ammada yaptın ha koskoca UEFA’nın işi gücü yok bir Fenerbahçemi kaldı uğraşacak?Evet aynende öyle yıllardır kendi içlerindeki hırsızlıklarını yolsuzluklarını kura çekimlerinde sıcak top soğuk top skandallarını daha nice haltlarını pişkin pişkin ört pas etme derdinde olduklarını bildiğimiz için herşey bekliyor olmamızda gayet doğaldır.

Monaco maçındada gördüğümüz üzere UEFA’nın Fenerbahçe maçlarına hakem atama faciaları devam etmekte. Ivan bebek kadar olmasada İspanyol hakem GilManzano’da yapacağını yaptı Fenerbahçe’nin nizami ilk golünü faul gerekçesiyle iptal ederken Falcao’nun ofsayt olan gölünüde geçerli saydı UEFA rövanş maçında kimi hangi hakemi atayacak ilk maç ve ufak bir avantajla Fenerbahçe rakibini 2-1’lik skorla geçmiş olsada bekleyip göreceğiz.

Oyuna dönecek olursak ve dürüst olmakta gerekirse birçok futbol otoritelerinin hem fikir oldukları gibi Fenerbahçe’den bende çok pozitif bir oyun beklemiyordum ama oyuna öyle bir başlangıç yaptılarki sarı lacivertli çubuklular henüz birinci dakikada Salih ile gelen mükemmel şut direğe vurup dışarı gidiyordu ahlar vahlar arasında.

Fenerbahçe sadece bizleri değil rakibinide şaşkına çevirmiş olacakki ilk çeyrekte skor Fenerbahçe lehine 5-0 olabilirdi desek abartmış olmayız hani.

Salih’e Roma macerası yaramış her ne kadar orada çok fazla şans bulamamış olsada en azından öz güveni yerine gelmiş kendinden çok daha emin dahası var olan kalitesini indekslemiş ama hala eksiği varmı bence var bunların başında saha içi inisiyatifi geliyor topa hükmederken ve kullanırken saha içinde aldığı kararlar olumlu olumsuz pozisyonlar sonrası kenar yönetime bakmamalı bu Ozan Tufan içinde geçerli bunu aşarlarsa oyunda kaldıkları süre içinde tüm maçlarda takıma katkıları çok daha fazla olur ve zamanla takımın oyun planı içinde kendilerine süreklilik sağlarlar çünkü her iki oyuncununda yaşları çok genç bu avantajı iyi kullanmalılar.

Emenike’nin dönüşüde Muhteşem oldu Salih gibi belliki bu ayrılık onada yaramış umarım bu enerjisini kaybetmez böyle devam eder eski alışkanlıklarını bir kenara bırakır taraftar yerine rakiple mücadele eder ve kazanan hem kendi hemde takımı olur tabi bu arada taraftarda sahip çıkmalı her gol kaçırışında yada top kaybında yüklenmemeli çünkü Emenike çok duygusal ve kırılgan bir yapıya sahip.

Yeni transferlerden Slovak Skrteli Euro 2016 arenasında izledim çokta başarılıydı kaliteli olduğu belli Hollandalı Van der Wiel ve Rus oyuncu Neustadter her iki oyuncuda takıma katkı yapacak kalitedeler yani yenilerde sıkıntı yok ama eski oyuncularda sıkıntı çok gibi mesela Fernandao formayı kaybederse şaşırmasın one be kardeşim belliki yemiş içmiş yatmış keza Jozef de Souza’nında Fernandao’dan pek farkı yok hâlâ vasatın çok altında…RobinvanPersie tam bir muamma gitsem mi kalsam mı yoksa yan gelip yatsam paramı alsam mı modunda. Bizim ülkemiz tüm şerefsiz kanı bozuk hainlere rağmen bir cennet kulüplerimiz ise çok verimli.Koca bir çiftlik bu çiftlikte sağılacak sürülerde mevcut öyleyse hadi bakalım hayırlı işler Persie’cim…

Esen kalın duayla kalın…