Nasılsa bu maçı alırım, üç puan cepte demekle olmuyor. Rakip her anlamda ligin en sıkıntılı takımı. Hocası ayrılmış, beş asından yoksun gelmiş olsa da direnç ve istekleri yerli yerindeydi. Taraftarın maça gelmiş ve sizden coşkulu bir oyun ve goller bekliyorken, siz ilk 45 dakikaya takım olmaktan uzak, silik bir oyun sergilediniz. Belli ki burada rakibi hafife alma gibi bir gaflet söz konusu.

Karabüklü oyuncuların zamana oynamalarını çok da yadırgamıyormuş bazı yorumcular. Ben, zaman hırsızlığını, bu oyunda asla kabul etmiyorum. İlk 45 dakikada topun oyunda kalma süresi 14 dakika olursa, ben buna karşı çıkarım. İnsanlar para verip futbol izlemek istiyor. O zaman gidip başka sporlar yapsınlar, mesela güreş olabilir. Minderde boylu boyunca yatarsın, mis gibi. Ha anlarım, galipsindir artık son 5-10 dakika kalmış, rakip seni bunaltmıştır, tamam; ama maçın henüz başında bu olmaz. Futbol aciz kişilerin işi olmamalı ‘’Ya o bileğinizi öptürür ya da rakibinizin bileğini öpersiniz’’ bu kadar basit.

Osmanlı maçı sonrası Mehmet Topal krizi gündeme oturmuştu. Kadro dışı bırakılacak, yollar devre arasında ayrılacak diye. Karabük maçında da zaman zaman tribünlerde Mehmet’e yönelik tepki sesleri duyuldu. Artık taraftarlık da değişmiş. Eskiden destek olunurdu, şimdilerde en basit pas hatasında bile tepki veriliyor. Yapmayın, futbolcu da hata yapacaktır. Ne oldu maçın ikinci yarısında, Mehmet Topal belki de hayati önemde bir gole imza attı. Bir diğer örnek de Valbuena. Oyuna girip bütün dengeleri takımı lehine değiştirdi. Bir asist ve mükemmel bir golle maça damga vurdu. Artık karakterli oyuncuların kredisi daha fazla olmalı, daha fazla sabır göstermeliyiz; en başta da Mehmet gibilere. Tarkan Köylü üstadımın dediği gibi: Diliyle susup, yüreğiyle konuşanın muhabbetine doyum olmaz; tıpkı Mehmet Topal gibi.

Fenerbahçe ilk yarının son maçını Konya’da oynayacak ve görünen o ki bu maç çok daha zorlu geçecek. Skrtel, Roman ve Şener sarı kart cezalısı. Konya’nın büyük takımlara karşı üst düzey futbol oynadığı bir gerçek. Bunun yanında çok acil puan ihtiyaçları da var. Fenerbahçe için Konya maçı köprüden önce son çıkış gibi. İlk yarının son maçı ve çok dikkatli olmalılar.

Allah’a emanet olun.