Fenerbahçe’nin Erzurumspor karşısında aldığı sonucu kimse Ersun Hoca’ya yazamaz. İlk yarı oynanan oyun ve alınan skor hocanın oyun felsefesinin ta kendisiydi. Peki diyeceksiniz ki ne oldu da ikinci yarı roller değişti; işte bu tamamen ruh ve iş ahlakıyla orantılı bir durum. İşimize saygı denen bu kavram, bu oyuncu grubunda bazılarına belli ki uğramamış. Oynanan mitoman futbol ile ahlaksızlığın zamanaşımı yaşanmakta geçen sezonun en iyilerinden kaptan Mehmet Topal bile hayal kırıklığı. Yenilerin birçoğu bu formanın ağırlığını kaldıracak kapasitede değiller. Comolli denen futbol ajanı bu kadar basiretsiz, bu kadar duygusuz futbol yeteneği yerlerde sürünen güruhu nasıl bir araya getirdi hayret doğrusu.

İslam Slimani golcü kimliğini Fenerbahçe’ye gelirken ülkesinde unutmuş; bulduğu pozisyonları dağlara taşlara atıyor. Diego Reyes denen futbol fakiri bu adam, özel mi seçilmiş, torpille mi gelmiş bilmiyorum. Beni en çok yanıltan ise özelliği var dedikleri Yassine Benzia oldu. Bu kadar tekniği iyi olan adamın su kaynatan eski model araba gibi gerilim yaratması ve top ayağında iken depresyona girmesi çok tuhaf. Ayew dışında yenilerin hiçbiri bu armaya, formaya layık değil. Harun iyi niyetli olsa da Fenerbahçe kalesi için yeterli değil. Çok çabuk bir şekilde Volkan Demirel, başta olmak üzere Aatıf, Dirar ve Ozan Tufan affedilmeli ve ara transferde ise takıma katkı yapacak ruhuyla oynayan üç beş adam alınmalı. Fenerbahçe bir tükenmişlik sendromunun, bir kaosun dibine itilmiştir; sezon başında alınan kararların birçoğu yanlıştır. Misyondu, vizyondu derken yüz on yılı aşmış koca çınarı katlettiniz utanın. Kimlerin umurunda sizin yere batasıca vizyonunuz. Taraftarın başını öne eğdiniz, sokağa çıkacak yüzümüz yok hâlâ daha misyondu, vizyondu bırakın Allah aşkına. Hem sizin bu vizyonunuz bu futbol ajanı ile olmaz. Ülke futbolunun lokomotifi olan koskoca Fenerbahçe’yi alay konusu haline getirdiniz yazıklar olsun.

TV’lerde “Fenerbahçe düşerse ne olur” hesabı yapanları geçtik; yeni akım, bu takım üzerinde büyü var bu takım düşecektir. Bakın sizler kendi yarattığınız kötülükler içirişinde yok olacaksınız. Bu koca çınar neleri aşmadı ki bu ülkede; terör kumpaslarından tutun da kendi federasyonumuz içinde bu kumpası fırsat bilen ki onlar belli boncuklar, UEFA’ya olur olmadık polis fezlekelerini sızdırarak Fenerbahçe’yi Avrupa’dan menettirdiler. Gördüğünüz üzere hepsi geldi geçti artık… Onlar yoklar ama Fenerbahçe hâlâ ayakta ve hep var olacak. Onun için size tavsiyem ya iyi bir psikiyatriste görünün ya da akıllı olun çaçaronlar.

Allaha emanet olun…