Başlıkta yazdığım düşünce kimlerde var? Herkeste var mı? Olmalı mı? Algılarımızı zengin olmaya mı odakladılar? Zenginlik hayali kuranların sayıları gittikçe çoğalıyor çünkü. Gerçi parası olanın nasıl kazandığına bakmadan saygı gösterildiği bir dönemden geçiyoruz ya…

Bir de zengin olma derecesi kavramı var tabi. Zengin de daha çok zengin olmak istiyor. Daha çok istemenin sonu var mı? Yok elbette. Daha… Daha… Daha…

Müslüman’ım diyenlere şu ayeti hatırlatmak isterim:(Bakara Suresi, 172. Ayet): “Ey iman edenler, size rızık olarak verdiklerimizin temiz olanlarından yiyin ve yalnızca O’na kulluk ediyorsanız, (yine yalnızca) Allah’a şükredin.”

Neden mi bu ayeti hatırlattım. Çünkü rızkın temizi yani haramı ve helâlı var da ondan.

Ayrıca, rızkı sadece Allah (cc) verir. Çünkü Kuran’da bu yönde çok ayet var. Ama biz umudumuzu başka yerlere bağlıyoruz. Hayal kurmak bedava nasılsa. Rızık için başkasına kul olmak en tehlikelisidir.

Helalinden üretmek ve tüketmek, verilene şükretmek değil midir Müslüman’ın görevi.

Bizler Allah’ı (cc) bırakıp da umudumuzu şans oyunlarına bıraktık. Allah’tan (cc) isteyeceğimiz yerde kuldan ister olduk. Piyango’dan zengin olup, sonu hüsran olmayan kaç kişi var? Çok parayı yönetmek de bir sanat çünkü. Yalancı dostların artar, gerçek dostların darılır kaçar.

Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin yaklaşık yüzde 99’u önceki gün itibari ile bitti. Bugün tamamı biter. Elbette bu işten devletin de bir geliri var. Ama kazanacak az kişinin yanında kaybedecek milyonlar var. Haramın peşinden koşarken umut bağlayanların, yılbaşı gecesi yaşayacakları umutsuzlukları derman olmaz.

Herkes kazanacağı ümidi ile alıyor tabi ki, ama kaybedince yine umutlar suya düşüyor.

En güzel kazanç helal kazançtır. Zenginlik de geçicidir çünkü. Zengin olma hayali yerine, yaratıcının rızası üzerine bir yaşam standardı en büyük zenginliktir.

Ben şans oyunlarına karşıyım. Çünkü birçok insanın psikolojisini de bozuyor. Toplumsal huzursuzluğumuzu da artırıyor.

Selam ve dua ile…