Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakem hataları konusu gündemden hiç düşmedi. Belki de Fenerbahçe, Akhisar deplasmanına giderken bedel ödemeye gittiğinden bihaberdi. Acaba ligimizi hakemlerimiz mi dizayn ediyor, insan düşünmüyor değil hani. Sanki bir yerden buyruklar alıyorlar gibi. Sanki futboldan pis kokular geliyor gibi; yani hep böyle gidiyor bu işler gibi… Yabancı futbolcu çokluğunun tartışıldığı şu günlerde biraz da yabancı ithal hakem tartışılsa acaba çözüm olur mu diye düşünüyorum bazen. Bence işlerine gelmez birilerinin. Peki video hakem uygulamasına ne dersiniz? Cık o da olmaz; o zaman sıkıntı daha büyük olur futbolu yöneten büyüklerimize… 

İnsanın aklı almıyor eskiden futbol da futbolcular da temizlerdi; hakemlerimiz de öyle. Şimdi artık bir şeyler değişti artık herkesin bir arka bahçesi var. Maddi ve manevi olarak kim güçlü ve medya kimin arkasındaysa işi o taraf götürüyor. Rant uğruna bu işlerin tadı kaçtı masumiyetini kaybetti futbol denen oyun. Hakem facia, futbolcu aciz; yani kavgasız bir haftamız yoktur. Bülent Yıldırım rahat yöneteceği maçı katletti. Sanki Ali Palabıyık’a nazire yaparcasına Fenerbahçe’ye işkence etti. Verdiği kararlarla vermedikleri arasında kendini deşifre etti. Akhisar golü öncesi üç adım önünde Ozan Tufan’a yapılan faulü görmek istemedi. “Görmedim ya da ben öyle yorumladım faul yoktu” diyorsa düdüğünü duvara asıp hakemliğe veda etsin. Alper Potuk’a çıkardığı kırmızı kart tam bir komediydi. Skrtel için de durum bence aynıydı adam yakın mesafeden yüzünü korumak zorunda ama bizim dervişin fikri de zikri de şartlı kıyım olduğu için kırmızı kartı uçarak gösterdi görevli.

Amacım asla Akhisar’ın galibiyetine gölge düşürmek değil. Oyun olarak ve taktiksel açıdan futbolun doğrularını en iyi şekilde lanse ettiler. Sadece ilk yarıda Fenerbahçe kalesini bir kez yokladılar onda da isabet sağlayamadılar. İkinci yarı Yıldırım faciasını da arkalarına alarak işi bitirdiler. Golden sonra Aykut Kocaman’ın yanlış hamlesi de işin tuzu biberi oldu. Bu futbol denen oyunun kuralları herkese aynı değil mi; yoksa biz mi yanlış biliyoruz? Çifte standart oldukça bu işler çok daha kötü yerlere gider futbolun filozofluğuna soyunmuş kişiler küfrettiklerinde en az üç bilemedin iki maç ceza alırlar, bir maçla geçiştirmek ya yağcılık ya da yancılıktır.

SONUÇ MU?

KOD ADI: GÜNAH ÇIKARTMA…

ŞİFRE: YILDIRIM HAREKÂTI…

HEDEF: FENERBAHÇE…

AMAÇ: HESAP KESME…

SONUÇ: OPERASYON BAŞARILI…

“AKHİSAR-FENERBAHÇE:1-0”

Allah’a emanet olun…