Uzun Adam’ın başarı hikâyesinden birini anlatacağım şimdi. Yaşamayan anlamıyor, ama zamanı geldiğinde herkes yaşıyor. Yaşayıp sonra unutsak da yine başa gelince, tekrar yaşayarak hatırlıyoruz. Uzun Adam’ın başarı hikâyesinin önemli bir döngülerinden biri işte…

Geçtiğimiz hafta Nuriye Halam İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Öyle güzel bir insandı ki, ömründe hiç kimseye tek kelime kötü söz söylediği duyulmadı. Herkes için dilinde dua vardı. Tam bir Anadolu kadını. Rize’nin Pazar ilçesi Papatya köyünün onlarca dönüm tarlalarına sorsak onu daha iyi anlatırlar sanırım. Çünkü ömrünü o tarlalarda çalışarak geçirdi. 1982 yılında 20 yaşındaki oğlunu trafik kazasına kurban vermenin hüznünü hep yüreğinde taşıdı. Geçtiğimiz yıllarda eşini de yitirmiş ve acılı yüreği daha da yorgun düşmüştü. O yorgun yüreği daha fazla dayanamadı. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun…

Uzun Adam’dan önce, cenaze işleri için cebine hayli para koyman gerekirdi. Dahası resmi işlemler, cenaze işleri, ilgisizlik, bilgisizlik, insanı çok yorardı. Acılar içinde birde bu işlerle uğraşıp, tabiri caizse paranla rezil bile oluyordun. İşlemler kolay yürüsün diye rüşvet vermek için adam arandığı yıllardı o yıllar.

Uzun Adam’dan sonra cenaze taşıma, yıkama, imam hizmeti vs. tüm hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz. Hizmet sırasında nezaket, titizlik ve saygı üst seviyede. Acılı insanların yüreklerine sular serpiliyor. Cenazeyi Rize’ye götürmek istedik, bunun için tüm belediyeler ücretsiz otobüs ve şoför hizmeti de veriyor. Cenazeyi de ambulansla götürebiliyorsun. Tamamı ücretsiz ve bu hizmet tüm Türkiye’de veriliyor.

Bu hizmetleri gördüğümde yine Uzun Adam’a dua ettim. Sadece ben değil, tüm aile fertleri dua ettik. Allah ondan razı olsun… Ne güzel bir duadır ‘Allah ondan razı olsun’ duası… Tüm ömrümüzü o büyük ve tek ilah olan Allah’ın rızasını almak için geçirmiyor muyuz? Müslümanlar için başka türlü yaşamın bir anlamı da yok ki zaten!..

Nuriye Halamın cenazesini defnetmek üzere aile fertleri ile birlikte Rize-Pazar’a gittik. Yolculukta cenaze işlerine yardımcı olmak için bizimle gelen bir güzel insan daha vardı. Malike Halamın eşi eniştemiz, dayımız, canımız güzel insan, herkesin muhtarı İsmail Hakkı Şahin. Yolculuk esnasında bile bizlere moral verip önderlik etti. Unutulmaz bir yolculuk yaşattı. Pazar Sivritepe köyünde 30 yıl muhtarlık yapmış, her derdi ve işi olanın işine koşmuş güzel insan. Yüzü hep gülen, ne olursa olsun hiç kızmayan güzel insan. O güzel insan, Pazar’da abdest tazelemek üzere girdiği dükkândaki asansör boşluğuna düştü ve ne yazık ki doktorların tüm müdahalesine rağmen elimizden uçtu gitti. Nuriye Halamın, yani baldızının cenazesi için iyilik yolunda hayatını kaybetti. Bir cenaze için gitmiştik, oldu iki cenaze… Allah ona da gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. (İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun) Evet bizler, Allah’tan geldik ve yine ona döneceğiz. Her insanın ölüm saati ve şekli Allah katında sırdır.

Cenazeleri defnedip dönerken kanser olan, hala kızımın eşi İsmet Bul’un vefa ettiğini duyduk. Bu sefer yüreği güzel insan İsmet Bul’un cenazesine katıldık. Allah rahmet eylesin.

İnsani görevlerimizi tamamladığımızda yine Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan’a dua ettik. Tüm cenaze işlerimiz, İstanbul ve Rize-Pazar’da belediyelerin yakın ilgisi ile kolayca halloldu.

Biz hep seninle olduk Uzun Adam. Seninle siyasetin millete hizmet olduğunu öğrendik. Biz senden vazgeçmeyiz, biz seninle bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Not: Taziye için ilan veren Diriliş Postası Ailesi başta olmak üzere, arayan, mesaj atan ve bizzat gelen tüm akraba ve dostlarıma teşekkür ederim. Allah razı olsun hepinizden…