Çok zorlu günleri yaşıyoruz. Vekâletçi terör örgütlerine karşı tarihte görülmemiş bir mücadele içindeyiz, kararlıyız. Türkiye’nin bekası tehdit altında. 100 yıl önce masaya konan Sevr ve Sykes-Picot yine gündemde. Bu sefer ABD, Rusya, AB hepsi aynı fikirde; hedef Türkiye… PKK/PYD meselesinin ardında bu var. Süper güçler, PYD’nin 2003’te Öcalan tarafından kurulduğunu, hem Salih Müslim hem de Asya Abdullah’ın KCK üyesi olduğunu, PKK/PYD’nin ortak tüzüğü paylaşıp, Türkiye’yi bölmek istediğini bilmesine rağmen neden Suriye PKK’sını destekliyor? Trump, alçak örgüte silah veriyor, Putin “Siyasi diyalog devam edecek” mesajını veriyor, ABD Münbiç’te konuşlanıyor, Ruslar Afrin’de mevzileniyor.

PKK meselesinde kutup falan değiller, ayrılıkları da yok; hepsi bir terör devletinden yana. Göstere göstere, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK’ya kanton kurduracaklar. Farkında değil misiniz? Türkiye milli mücadele veriyor, eğer bu terör devleti kurulursa fitne her yeri yakar, atalarımızın kanıyla suladığı topraklara göz dikilir Sevr önümüze konur. “Bu çerçevede Türkiye olarak ne yapmalıyız? ABD, Rusya ve AB’ye karşı nasıl stratejiler geliştirmeliyiz? Operasyon şart mı?” gibi sorulara yanıt aramak yerine birileri “PYD ile anlaşalım” demek için pusuya yatmış bekliyor. Bunlar dengeleri iyi biliyor, daha doğrusu mandacılığı savunuyor. İlk PYD’ci çıktı, her konuda kendisini “Yetkin” gören arkadaş çözüm sürecine dönelim çağrısı yaptı. Hükümetin PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmesine “Keşke yapmasaydık” diyecek kadar alçaldı. Bu liberal yetkinler akıllı dış politika görünümüyle Türkiye’nin altını oymak istiyorlar. Muhtemelen bu Türkiye düşmanı kafalar seslerini daha fazla yükseltecektir.

Lakin Türkiye’nin bir çizgisi var. O da Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dediği gibi “Terör devleti kurdurmayacağız” her kim bunun aksini söyler, PYD’yi meşru kabul eder, Türkiye’yi teröristle masaya oturtmaya kalkarsa biz onun karşısındayız ve o kişileri düşman kuvveti kabul ederiz. Yeni bir Çanakkale’ye hazır olmalıyız, cihan yine topyekûn karşımızda…