Siyaset İstanbul seçimlerine kilitlendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kulislerinde İstanbul seçimi en çok konuşulan konular arasında. Bu hafta meclis, Askerlik yasası başta olmak üzere önemli yasaları yasalaştırması bekleniyor. Aynı zamanda yargı reformu paketinin de meclise gelmesi için Adalet Bakanlığı yoğun çalışma yürütüyor. Her şey daha güzel olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki canlı yayın programı bu haftanın gündemi oldu. Herkesin yorumu farklı. Binali bey, duayen gazeteci Uğur Dündar’ın moderatör olmasını önerdi. Binali Bey siyasette deneyim sahibi, ülkeye hizmet noktasında da uzman bir kişilik. O yüzden moderatörün kişiliğine değil, tecrübesine bakarak böyle bir öneride bulunduğunu düşünüyorum. 

Son açıklamalara bakıldığında bu önemli programın moderatörü İsmail Küçükkaya olacak. Televizyon deneyimi olan bir isim ama gazetecilik tecrübesinin o kadar çok olmadığını herkes bilir. Bence bu işin esas kazananı Küçükkaya olacak. Mesleğinin en önemli programını yönetecek. İyi ya da kötü performansı onun bundan sonraki mesleki kariyerinin de şeklini belirleyecek.

Mesele birilerine yaranmak değildir elbet böyle programlarda. Mesele adil olabilmek ve adaletli davranabilmektir. Zaten kim adil ve adaletle hükmederse kazançlı o çıkar. Neticede Adalet Allah’ındır. Adaletin dışında tutulan yola ise Allah (cc) sahip çıkmaz. Bu yüzdendir ki yapılan her adaletsizliğin bir karşılığı mutlaka vardır.

Gelelim yapılacak olan programa. Bence programda İstanbul’un sorunları masaya yatırılacak. Polemik ya da karalama üzerine kurgulanmayacak. Herkesin beklentisi bu yönde ama tam da tersi olacak. Çünkü millet artık kavga değil, kim daha iyi yönetecek hesabı yapıyor.

Ben inanıyorum ki pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayın programında esas kazananı erdemli ve seviyeli bir tartışma olacak. Binali Yıldırım da, Ekrem İmamoğlu da İstanbul’a bundan sonra ne verebileceklerini ortaya koyacaklardır.

Türkiye’nin beklediği bu tartışma programı, TV’lerdeki seviyesiz tartışmaların da sonunu getireceğini düşünüyorum. Bu yönden baktığımda o programdan sonra tartışma programlarının kalitesi de artacaktır.

Derdimiz, milletimizin mutluluğu ve refahıdır. Her siyasi parti için de böyledir, böyle olmalıdır. Bunun dışında yapılan siyaseti artık toplum taşımayacaktır.

Selam ve dua ile…