Sarı-kırmızlı ekipte derbi sonrası en çok merak edilen konu Riekerink’in takımda kalıp kalmayacağıydı. Bu sezonun ilk yarısında oynan derbilerin hiçbirini kazanamayan Riekerink, Bursaspor’a karşı çok önemli bir galibiyet almış. Anadolu takımlarını yenip, büyük takımlara karşı Anadolu takımları gibi performans sergileten Riekerink ile Galatasaray takımı nereye kadar gidebilir? Sneijder’in teknik direktörlük yaptığı takım ne kadar başarılı olabilir ki?

Bunları söyleyince veya sorunca kızıyorlar arkadaşlar. Kendimizi kandırmayalım, Galatasaray gibi bir kulübü bir futbolcu yönetiyor resmen. Sneijder yıldız futbolcu, büyük futbolcu diye eleştiremeyecek miyiz? Gerçekleri söyleyemeyecek miyiz? Futbolcuysan, futbolculuğunu bileceksin kardeşim. Sen son 1 yılda Galatasaray takımında gol atamıyorsun, daha yeni Bursaspor karşılaşmasında 1 gol attın. Bunları kimse görmüyor, ya da görüyorlar, görmemezlikten geliyorlar.

Sabri ve Hakan Balta gibi futbolcular varken kaptanlık Sneijder’e düşmez. Galatasaray yönetimi ve Galatasaray taraftarı Sneijder’e çok yüz verdi. Canı isteyince oynuyor canı istemeyince oynamıyor; böyle olmaz! Yönetimin bunları görmesi lazım, derhal takımın başına doğru düzgün bir hoca getirmesi lazım. Riekerink ancak altyapıda hocalık yapabilir. Bunu küçümsemek için söylemiyorum. Gerçekten genç yetenekli oyunculara şans tanıyor, onların halinden anlıyor. Bu sebepten dolayı altyapıda teknik direktörlük yapmalı. A takımı usta ellere bırakmalı.

HASTALIKTA TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Galatasaray yönetimi şapkasını önüne koyup düşünmeli. Yönetim kulübün borcunu hafifletmek için çalışmalar, yapıyor gayret gösteriyor. Eyvallah da kardeşim sen futbolda da başarısızlık gösteriyorsun. Senin takımın bu sezon doğru düzgün top oynamıyor, aldığın veya aldırdığın oyuncuların hepsi erkenden fire verdi. Serdar Aziz transferi tamamen fiyasko, bu tür bir sürü futbolcu sayabilirim. Bir yandan yapıyorsun, bir yandan ise yıkıyorsun. Böyle yöneticilik olmaz, böyle bir anlayış olamaz. Dursun Özbek’in başkan olduğu günden beri hep bunları konuşuyoruz, hep bunları anlatıyoruz. Arkadaşlar biz sıkıldık aynı konuları konuşmaktan. Galatasaray’ı seviyorsan istifa et Özbek.

BRUMA YOKSA POZİSYON DA YOK

Sarı-kırmızılı ekipte Bruma olmasa pozisyon da olmayacak. Bursaspor maçında dikkatimi çeken bir olay var, sadece Bursa değil diğer karşılaşmalarda da aynı şeyler yaşandı: Galatasaray’ın atakları hep aynı kanattan oluyor, yani Bruma nerde ise o yönden atak geliyor. Kardeşim, Bruma olmasa nasıl atak yapacaksınız, çok merak ediyorum. Daha Bruma yıldız değil, yıldız olmaya aday bir oyuncu, yıldız olunca bu futbolcu Galatasaray’da kalır mı orası da şüpheli.